Antena 3 CNN High Tech Temerile lui Elon Musk, la lansarea robotului umanoid Optimus Gen 2: "Sper să nu devină un Terminator"

Temerile lui Elon Musk, la lansarea robotului umanoid Optimus Gen 2: "Sper să nu devină un Terminator"

Elon Musk a declarat că propriul său robot Optimus Gen 2, robotul umanoid care se apropie cel mai mult de specia umană, îi creează o stare de frică.

Temerile lui Elon Musk, la lansarea robotului umanoid Optimus Gen 2: "Sper să nu devină un Terminator"
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    16 Dec 2023   •   23:31

Aventura tehnologică a miliardarului Elon Musk continuă cu o nouă variantă, mult mai flexibilă a celebrului robot manoid, Optimus Gen 2.

Până în prezent Optimus Gen 2 este robotul care imită cel mai bine omul. Este mai ușor cu 10kg, este mult mai rapid, imită mișcările capului și chiar poate să pipăie cu degetele. Toate aceste modificări îl ajută pe Optimus Gen 2  să manipuleze obiectele delicate cu o precizie și o sensibilitate mai mare.

Deși Elon Musk spunea că speră să nu fie noul terminator, continuă să-l îmbunătățească pe Optimus pentru a obține robotul umanoid cel mai apropiat de specia umană.

"Va veni un moment în care nu vom mai avea nevoie de nicio slujbă. Poţi avea o slujbă dacă vrei pentru satisfacția personală, dar AI va fi capabilă să facă tot. Evident, trebuie să ne asigurăm că nu vom face un scenariu de Terminator", a spus Elon Musk. 

Dar controversatul Elon Musk nu se oprește aici. Pasionat de inteligență artificială, despre care spunea că reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri pentru viitorul civilizației, miliardarul a lansat un Chatbot AI care răspunde la întrebări într-o manieră glumeață.

Sistemul inovator al startup-ului xAI, deținut de Elon Musk, are acces în timp real la platforma de socializare x și se evidențiază față de celelalte programe de inteligență artificială tocmai prin sarcasmul răspunsurilor.

xAI Grok este unic prin faptul că abordează subiecte sensibile și controversate. Practic, se transformă într-un amic virtual, care te poate binedispune. Momentan, Grok este disponibil doar abonaților premium plus ai platformei X din SUA.

Marile companii de inteligență artificială, care se întrec în tehnologii ce pot crea text, cod și imagini asemănătoare oamenilor în câteva secunde, au făcut miliarde de dolari în acest an.

 

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close