Antena 3 CNN High Tech Facebook permite accesul la datele personale ale utilizatorilor

Facebook permite accesul la datele personale ale utilizatorilor

Facebook permite accesul la datele personale ale utilizatorilor
Sursa foto: Foto: sickfacebook.com
17 Ian 2011   •   19:13

Facebook a anunţat vineri seară că va face publice, pentru dezvoltatori, “adresele şi numerele de telefon ale utilizatorilor”. Experţii în securitatea informatică avertizează acum oamenii în acest sens, sfătuindu-i să-şi şteargă imediat datele personale de contact de pe site, relatează Telegraph.co.uk, care citează blogul site-ului de socializare.

Astfel, atunci când un utilizator Facebook acceptă termenii şi condiţiile pentru descărcarea unei aplicaţii, cum ar fi un joc dezvoltat pentru Facebook de o altă companie, ei vor permite acestei companii să le acceseze datele personale – numerele de telefon şi adresa.

“Această schimbare nu este atât de drastică precum pare la prima vedere, pentru că utilizatorii trebuie să-şi dea acordul pentru accesarea datelor. Însă tot pare o reţetă a dezastrului, având în vedere mulţimea de aplicaţii false deja prezente pe Facebook”, a declarat Graham Cluley, senior technology consultant la Sophos, o firmă IT de securitate.

Potrivit firmei Sophos, Facebook este deja infectat de aplicaţii îndoielnice, care există doar pentru a posta spam-uri pe wall-ul utilizatorilor.

Acum, susţin experţii IT, dezvoltatorilor acestor aplicaţii dubioase le va fi şi mai uşor decât înainte să adune informaţii personale de la utilizatorii site-ului de socializare. Specialiştii îi sfătuiesc pe membrii Facebook să-şi scoată imediat aceste informaţii personale de pe profil.

×
Subiecte în articol: Facebook date personale
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close