Antena 3 CNN High Tech Google introduce o funcție nouă. Cum te ajută aceasta să identifici știrile false

Google introduce o funcție nouă. Cum te ajută aceasta să identifici știrile false

Google introduce o funcție nouă. Cum te ajută aceasta să identifici știrile false
Sursa foto: Pixabay.com
07 Apr 2017   •   13:34

Google introduce o nouă funcție prin care afișează utilizatorilor săi informații cu privire la veridicitatea datelor prezentate în materialele publicate pe internet. Aceasta este acum disponibilă și în România.

Potrivit wall-street.ro, noua funcție va fi vizibilă în cadrul serviciului Google News și în plus este integrată inclusiv în paginile de căutare ale gigantului american. Nu Google este cel care realizează verificarea propriu-zisă a faptelor. Acest lucru este făcut de o serie întreagă de parteneri ai companiei americane, specializați în acest sens.

În Google News, unele știri sunt acum însoțite de un link către unul din partenerii Google cu rol în verificarea faptelor. Pagina în care se ajunge prezintă faptele corecte, iar utilizatorul le poate compara cu cele prezentate în articolul original.

În paginile de căutare din Google, lucrurile stau puțin diferit, existând o concluzie clară, care simplifică sarcina utilizatorului de a-și da seama de veridicitatea faptelor prezentate într-un anumit articol. Astfel, rezultatele returnate de Google vor afișa acum un rând nou care îi va spune utilizatorului dacă este corect sau nu conținutul paginii respective. Există și evaluari intermediare precum “corect în mare parte” sau “fals în cea mai mare parte”.

×
Subiecte în articol: Google functie stiri
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close