Antena 3 CNN High Tech Google va lansa o tabletă de 200 de dolari. Până în 2016, iPad rămâne tableta dominantă

Google va lansa o tabletă de 200 de dolari. Până în 2016, iPad rămâne tableta dominantă

Google va lansa o tabletă de 200 de dolari. Până în 2016, iPad rămâne tableta dominantă
Sursa foto: Foto: impactlab.net
27 Iun 2012   •   10:30
Google urmează să prezinte în curând o tabletă dezvoltată împreună cu grupul taiwanez Asustek (Asus). Preţul tabletei va porni de la 200 de dolari, ceea ce plasează produsul în concurenţă directă cu Kindle Fire de la Amazon.com.

Display-ul tabletei va avea diagonala de 7 inci şi va rula o nouă versiune a sistemului de operare Android, potrivit Bloomberg.

Specialiştii estimează că piaţa tabletelor se va dubla în acest an iar Google încearcă să găsească o intrare pe această piaţă.

"Piaţa tabletelor este o mare problemă pentru Google în acest moment. Au nevoie de un produs competitiv cu iPad", a declarat un analist american pentru Bloomberg.

Preţul de referinţă de 199 de dolari pentru cel mai slab dotat model al tabletei Google nu plasează produsul în concurenţă directă cu iPad, a cărei ultimă versiune porneşte de la 499 de dolari. Segmentul de piaţă apropiat cotei 200 de dolari este dominat de Kindle Fire de la Amazon.com, care rulează o versiune puternic modificată a Android.

Google a ales să pornească de la un model ieftin, încercând să atragă clienţii cu ultima versiune a Android la un preţ avantajos.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Google şi Asus au refuzat să comenteze informaţiile.

Pe piaţă există deja tablete Android, de la producători precum Samsung, HTC sau Motorola Mobility, companie cumpărată recent de Google pentru 12,5 miliarde de dolari.

Potrivit firmei de cercetare Gartner, iPad va rămâne tableta dominantă până în 2016, deşi va pierde treptat din cota de piaţă. În prezent, tableta Apple are peste 60% din piaţă, cotă care va scădea la 46% în 2016. Între timp, cota de piaţă a Android ar putea creşte la 37%, de la 32% în prezent.

 

×
Subiecte în articol: iPad
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close