Antena 3 CNN High Tech Hoţul care strigă "hoţii": O companie chineză susţine că iPad-ul de la Apple este copia unui produs local

Hoţul care strigă "hoţii": O companie chineză susţine că iPad-ul de la Apple este copia unui produs local

Hoţul care strigă "hoţii": O companie chineză susţine că iPad-ul de la Apple este copia unui produs local
Sursa foto: tableta
03 Feb 2010   •   11:50

O companie chineză ce produce un computer în stilul tabletei prezentate săptămâna trecută de Steve Jobs vrea să dea în judecată compania Apple pe motiv că iPad-ul este o copie după dispozitivul lor. Reprezentanţii companiei Shenzhen Great Loong Brother susţin că design-ul iPad-ului se bazează pe cel al tabletei P88.

În cazul în care Apple va dori să lanseze iPad pe piaţa din China, oficialii chinezi ameninţă că vor da compania americană în judecată. ?Vom fi nevoiţi să-i dăm în judecată, pentru că ne vor afecta vânzările?, a declarat preşedintele companiei chineze, Xiaolong Wu , citat de Telegraph.
China este recunoscută pentru tradiţia de falsificare a produselor, de la DVD-uri piratate şi până la obiecte de vestimentaţie şi alimente contrafăcute.

Reprezentanţii Apple au refuzat să comenteze această situaţie. Însă, experţii din industria high tech susţin că un eventual succes al chinezilor în această chestiune este puţin probabil.

Săptămâna trecută, chinezii au lansat copii ale motorului de căutare Google şi ale site-ului YouTube, după ce Google a ameninţat de curând că se va retrage din această ţară ca urmare a cenzurării serviciilor sale. Pe YouTubecn.com, internauţii pot să urmărească videoclipuri preluate de pe serviciul real YouTube, care blocat în China. Copia motorului de căutare Google poartă numele de Goojje şi include o rugăminte adresată companiei americane de a nu părăsi teritoriul Chinei.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: iPad Apple China tableta
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close