Antena 3 CNN High Tech Huawei se teme că va fi exclusă din Australia din cauza că este o firmă chineză

Huawei se teme că va fi exclusă din Australia din cauza că este o firmă chineză

Huawei se teme că va fi exclusă din Australia din cauza că este o firmă chineză
Sursa foto: Foto: huawei.co.nz
de N.B.    |    14 Sep 2012   •   13:55

Compania chineză de electronice Huawei Technologies este îngrijorată că noile legi din Australia privind protejarea reţelelor de comunicaţii în faţa atacurilor cibernetice ar putea exclude companiile de pe piaţă doar pe baza faptului că sunt din China, informează Associated Press.

Subsidiara companiei Huawei a fost exclusă din lucrările pentru reţeaua naţională de broadbad, care se construieşte în Australia, pe motive de securitate.

John Lord, preşedintele Huawei Australia, a declarat în faţa unei comisii parlamentare că această ţară şi-ar putea pierde credibilitatea şi competitivitatea în comunicaţii, dacă exclud companii din proiecte sensibile doar bazându-se pe naţionalitatea lor.

Audierea lui Lord în Parlamentul Australian vine concomitent cu o investigaţie lansată în Statele Unite, care are ca scop determinarea dacă Huawei şi ZTE Corp., ambele companii din China, reprezintă un pericol la adresa securităţii naţionale.

Huawei neagă faptul că ar putea fi o ameninţare la adresa integrităţii comunicaţiilor în orice stat şi a publicat un raport ce tratează securitatea cibernetică, care include un angajamanet că nu va coopera niciodată cu spionajul.

×
Subiecte în articol: Huawei Australia Securitate
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close