Antena 3 CNN High Tech În plină criză mondială, Apple are vânzări record

În plină criză mondială, Apple are vânzări record

În plină criză mondială, Apple are vânzări record
22 Oct 2008   •   08:59

Apple Inc. a anunţat o creştere de 26% a profitului său pe baza unor vânzări record pentru iPhone, dar şi a celorlalte produse. CEO Apple, Steve Jobs, a asigurat investitorii, la anunţarea datelor financiare pe ultimul trimestru că piaţa computerelor îşi va reveni.
Apple a vândut 6,89 milioane iPhones în al patrulea trimestru fiscal, 11 milioane de iPod şi 2,6 milioane de computere, ce au dus la venituri de 7,9 miliarde dolari şi profit de 1,14 miliarde. Aceste cifre reprezintă o creştere de 26 procente faţă de perioada similară a anului trecut.
Jobs aprecia că acesta este unul din cele mai bune trimestre din istorie. În plus, ca venituri, Apple a devenit a treia mare companie din lume.
?Am vândut mai multe Mac-uri decât în orice alt trimestru, a vândut mai multe iPhones în septembrie decât în toate celelalte trimestre la un loc, am vândut mai multe iPod decât în orice alt trimestru din afara vacanţelor? a anunţat compania.
Jobs a confirmat că Apple a depăşit obiectivul său de a vinde peste 10 milioane de iPhones în acest an. Cu toate acestea, oficialii companiei au declarat că vor rămâne prudenţi din prcina crizei bancare, dar sunt optimişti că vânzările vor rămâne la un nivel ridicat.
?Nu ştim încă cum va afecta Apple această criză economică. Dar suntem înarmaţi cu cea mai puternică linie de produse din istorie, cei mai talentaţi angajaţi şi cei mai buni clienţi din domeniu...şi 25 de miliarde de dolari în cash şi nici o datorie?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Apple iphone ipod steve jobs
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close