Antena 3 CNN High Tech În viitorul apropiat, programele tv ar putea fi urmărite în lentilele de contact

În viitorul apropiat, programele tv ar putea fi urmărite în lentilele de contact

În viitorul apropiat, programele tv ar putea fi urmărite în lentilele de contact
Sursa foto: ochi
10 Feb 2009   •   15:28

În aproximativ zece ani, programele de televiziune ar putea fi urmărite prin intermediul lentilelor de contact, anunţă telegraph.co.uk. Potrivit lui Ian Pearson, consilierul celor mai importante companii din domeniul noilor tehnologii, dispozitivul va utiliza căldura corpului uman ca sursă de energie, în timp ce canalele de televiziune ar putea fi selectate prin comandă vocală.
O altă inveţie a viitorului ar putea fi "Vederea emotională". Sentimentele personajului ar putea fi analizate prin intermediul unui "tatuaj" digital care va crea un impuls. Acest impuls îl va face pe privitor să aibă aceleaşi trăiri ca personajul.
În acest fel, fanii James Bond ar putea simţi emoţia unei urmăriri cu maşina, iar împătimiţii sporturilor ar putea simţi emoţia unui meci de fotbal, de a alerga alături de jucător sau de a se certa cu arbitrul.
Miriam Rayman,reprezentantă a firmei de consultanta Future Laboratory este de părere că tehnologia necesară punerii în practică a acestor idei exista deja. "Noile tehnologii sunt tot mai mici, iar cercetătorii caută o cale de a le adapta corpului uman", a spus cercetătorul britanic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lentile de contact
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close