Antena 3 CNN High Tech iPhone 4, anunţat oficial. Noul device Apple are acum cameră frontală şi un display îmbunătăţit (FOTO)

iPhone 4, anunţat oficial. Noul device Apple are acum cameră frontală şi un display îmbunătăţit (FOTO)

iPhone 4, anunţat oficial. Noul device Apple are acum cameră frontală şi un display îmbunătăţit (FOTO)
07 Iun 2010   •   21:19

După mai multe luni pline de întâmplări dubioase ale căror protagoniste au fost prototipuri Apple uitate prin baruri, Steve Jobs a prezentat luni noul iPhone 4.

Jobs a comparat felul în care arată telefonul cu un aparat foto Leica mai vechi, cu partea din faţă şi cea posterioară din sticlă. Însă ceea ce contează este înăuntru, scrie engadget.com. Banda din oţel inoxidabil, care încadrează telefonul, este de fapt o antenă, şi va constitui şi structura pe care este construit telefonul.


În partea din faţă se găseşte acum o cameră, aşa cum se anticipa, în spate o alta cu blitz LED, iar display-ul high resolution a fost îmbunătăţit. Pixelii sunt dublaţi în fiecare dintre direcţii (960x640). Apple numeşte acest ecran "Retina Display". Este la 326 ppi (pixel per inch), cifră care, susţine Apple, este peste limita de distingere a ochiului uman. Dimensiunea ecranului a rămas aceeaşi însă, de 3,5 inch. Senzorul camerei posterioare este de 5 megapixeli, zoom-ul digital 5x şi, nu în ultimul rând, iPhone realizează filme HD la 720p/ 30 frame-uri pe secundă. iPhone 4 dispune şi de focus prin atingere.



Inima lui iPhone 4 este procesorul A4 care propulsează şi iPad-ul. În ciuda noului motor şi a ?şasiului? mai subţire (cu 25%), Apple a reuşit să facă bateria ceva mai mare, noul handset având o autonomie anunţată de 7 ore în regim de convorbiri 3G, 6 ore de browsing 3G, 10 ore de wi-Fi, 10 ore de video şi 40 de ore de playback audio.

În privinţa software-ului, aplicaţiile vor obţine automat butoane şi text la rezoluţie înaltă, iar ?cu puţin efort? dezvoltatorii îşi pot sincroniza aplicaţiile cu noul display de înaltă rezoluţie.



Telefonul va fi disponibil în alb şi negru, pentru preţul de 199$ în versiunea de 16 GB şi 299$ în cazul celui cu capacitatea de 32 GB. În Statele Unite va intra la vânzare din 24 iunie. Varianta iPhone 3GS se va ieftini, ajungând acum în SUA 99 de dolari iar 3G va dispărea complet de pe piaţă. În Europa, ţările care vor beneficia primele de noul iPhone vor fi Franţa, Germania şi Marea Britanie. Handset-ul va fi disponibil şi în Japonia în acelaşi timp cu ţările enumerate, urmând ca din iulie să fie pus în vânzare în alte 18.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: iphone Apple steve jobs
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close