Antena 3 CNN High Tech iPhone 5, copia modelului chinezesc i5? O companie din Hong-Kong vrea să dea în judecată Apple

iPhone 5, copia modelului chinezesc i5? O companie din Hong-Kong vrea să dea în judecată Apple

iPhone 5, copia modelului chinezesc i5? O companie din Hong-Kong vrea să dea în judecată Apple
Sursa foto: Foto: techsnapr.com
05 Sep 2012   •   18:13

Compania chineză GooPhone, înregistrată în Hong Kong, care a creat o copie ieftină a iPhone 5 înaintea lansării smartphone-ului, programată săptămâna viitoare, afirmă că a patentat design-ul şi că va da în judecată Apple dacă iPhone 5 va fi pus la vânzare în China.
   
Potrivit site-ului Gizmodo, producătorul chinez a copiat în design-ul GooPhone i5, care foloseşte sistemul de operare Android, detaliile despre iPhone 5 apărute în presă.
   
Compania argumentează că smartphone-ul său a fost primul pe piaţă, astfel că i5 este originalul, iar iPhone 5 al Apple este copia.
   
Potrivit GizChina.com, specificaţiile GooPhone i5 sunt: Nvidia Tegra 3 quad-core 1.4Ghz CPU, 1GB RAM, Android 4.0 ICS cu temă iOS 6, cameră de 8 megapixeli şi ecran de 4 inci.
   
Apple a câştigat, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o instanţă federală din California, unul dintre cele mai urmărite procese împotriva rivalului Samsung. Juraţii au hotărât că mai multe produse ale companiei sud-coreene încalcă şase brevete ale Apple în zona designului şi interfeţei şi a cerut Samsung să plătească daune de 1,05 miliarde dolari.
   
Compania americană a fost nevoită în această vară să plătească 60 milioane de dolari într-o înţelegere care a pus capăt unei dispute cu compania chineză Proview International Holdings privind dreptul de proprietate asupra mărcii "iPad" în China.
   
Apple a plătit în 2009 suma de 35.000 de lire sterline (54.800 de dolari) diviziei din Taiwan a Proview pentru dreptul de a folosi marca iPad în China. Grupul Proview a venit cu argumentul că divizia din Taiwan nu avea dreptul să tranzacţioneze marca, ci numai divizia din Shenzhen, care deţinea drepturile.


×
Subiecte în articol: Apple smartphone iphone 5 iphone
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close