Antena 3 CNN High Tech Jocurile video, pasiune transformată în sursă de venit de tot mai mulți tineri. Care sunt profesiile căutate în domeniu

Jocurile video, pasiune transformată în sursă de venit de tot mai mulți tineri. Care sunt profesiile căutate în domeniu

Industria jocurilor video înregistrează o creștere spectaculoasă, iar tinerii devin tot mai interesați să lucreze în acest domeniu, pentru că au șansa de a-și transforma pasiunea într-o sursă generoasă de venit.

Jocurile video, pasiune transformată în sursă de venit de tot mai mulți tineri. Care sunt profesiile căutate în domeniu
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mar 2023   •   09:28

În țara noastră, industria jocurilor video are peste 80 de sudiouri de gaming și deține o cifră de afaceri de peste 150 de milioane de dolari.

Mai mult, datorită acestor date, România ocupă locul cinci în Europa de Est.

În acest context, tot mai mulți studenți își doresc o carieră în domeniu, pentru că pot gâștiga bani foarte ușor.

Mihnea Moisescu, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare, din cadrul Universității Politehnica din București, a explicat, la Antena 3 CNN, care sunt principalele meserii din domeniu și ce calități trebuie să aibă cei care își doresc o astfel de carieră.

Citește și: "Pot prezenta riscuri profunde pentru umanitate": Elon Musk şi alţi o mie de experţi din domeniul Tech au cerut o pauză în dezvoltarea sistemelor avansate de inteligenţă artificială

"Este o cerere foarte mare pe piață, iar ingineria ocupă un loc foarte important în dezvoltarea jocurilor video, existând multe meserii care au legătură cu această industrie, precum: inginer programator, inginer în domeniul motoarelor grafice și, mai nou, inginer în domeniul realității virtuale.

De asemenea, există tot mai multe locuri de muncă și în domeniul inteligenței artificiale, care capătă un rol din ce în ce mai mare în lumea jocurilor video.

În general, un inginer ajută la implementarea conceptelor care vin din partea unui designer de jocuri video.

Un programator, de exemplu, trebuie să dețină, în primul rând, cunoștințe solide de programare. De asemenea, el trebuie să aibă disponibilitatea de a se adapta la schimbările care apar în domeniul IT. Sunt necesare, totodată, cunoștințe solide de matematică sau fizică.

În prezent, salariile din IT se numără printre cele mai mari din România", a spus Mihnea Moisescu.

Începând de astăzi, 30 martie, până duminică, 2 aprilie, Universitatea Politehnica din București organizează cea mai mare competiție de jocuri video din țară.

×
Subiecte în articol: jocuri video
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close