Antena 3 CNN High Tech Lovitură pentru Apple. Apelul privind copierea designului tabletelor Samsung a fost respins

Lovitură pentru Apple. Apelul privind copierea designului tabletelor Samsung a fost respins

Lovitură pentru Apple. Apelul privind copierea designului tabletelor Samsung a fost respins
Sursa foto: Foto: techspot.com
de N.B.    |    18 Oct 2012   •   15:10

Apple a pierdut apelul pe care l-a depus după decizia Înalţii Curţi din Marea Britanie, care a stabilit că designul tabletelor Samsung Galaxy Tab nu a copiat desingul iPad-ului, informează Reuters.

Cele două companii, cei mai mari producători de smartphone şi tablete PC din lume, se confruntă în zeci de procese pe brevete tehnologice sau de design în diferite ţări, iar decizia Curţii de Apel din Marea Britanie ar putea reprezenta răspunsul final în această situaţie pentru Europa.

Aplicare deciziei va interzice pornirea altor litigii în justiţie pe tema designului tabletelor PC între cele două companii în Europa. Curtea de Apel a întărit vredictul dat de Înalta Curte, care a decis că Samsung nu a copiat designul Apple, motivând, în parte, că acestea "nu sunt la fel de «cool»".

Reprezentanţii Samsung au primit cu bucurie decizia comentând că sunt siguri că "Apple nu a fost prima companie care a proiectat o tabletă cu o formă rectangulară şi colţuri rotunjite".

Apple nu a reacţionat în mod public după anunţarea deciziei. În urma respingerii apelului, compania din Cupertino, California, a fost instruită să difuzeze materiale informative în care să menţioneze că Samsung nu a copiat designul iPad.

×
Subiecte în articol: Apple Samsung design iPad
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close