Antena 3 CNN High Tech Meta a anunțat cum va lupta împotriva dezinformării și abuzului de inteligență artificială în alegerile europarlamentare

Meta a anunțat cum va lupta împotriva dezinformării și abuzului de inteligență artificială în alegerile europarlamentare

Meta, compania care deține Facebook, Instagram și WhatsApp a anunțat cum plănuiește să lupte împotriva dezinformării și a abuzului de inteligență artificială în alegerile europarlamentare din această vară.

Meta a anunțat cum va lupta împotriva dezinformării și abuzului de inteligență artificială în alegerile europarlamentare
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    26 Feb 2024   •   11:00

Meta a anunțat că va înființa o echipă specială pentru a contracara dezinformarea și abuzul de inteligență artificială (AI) în alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în perioada 6-9 iunie.

Echipa va fi formată din experți din diverse domenii, inclusiv informații, știința datelor, inginerie, cercetare, operațiuni, politici de conținut și juridice. 

"Pe măsură ce se apropie alegerile, vom activa un Centru de operațiuni electorale pentru a identifica potențialele amenințări și pentru a pune în aplicare măsuri de atenuare în timp real", a declarat Marco Pancini, responsabilul Meta pentru afaceri europene, într-o postare pe blog, citată de Reuters.

Echipa se va concentra pe combaterea dezinformării, pe abordarea operațiunilor de influență și pe contracararea riscurilor legate de abuzul de inteligență artificială generativă.

Meta, care colaborează cu 26 de organizații independente de verificare a faptelor din întreaga Uniune Europeană, acoperind 22 de limbi, va adăuga trei noi parteneri în Bulgaria, Franța și Slovacia, a declarat Pancini.

Meta, Microsoft, OpenAI și alte 17 companii de tehnologie au convenit la începutul acestei luni să colaboreze pentru a împiedica conținutul înșelător al inteligenței artificiale să interfereze cu alegerile din acest an din întreaga lume.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close