Antena 3 CNN High Tech Microsoft, HTC şi Orange au lansat, în premieră, Windows Phone în România (VIDEO)

Microsoft, HTC şi Orange au lansat, în premieră, Windows Phone în România (VIDEO)

Microsoft, HTC şi Orange au lansat, în premieră, Windows Phone în România (VIDEO)
Sursa foto: htc
20 Oct 2009   •   15:10
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Microsoft, HTC şi Orange au lansat, marţi, în premieră în România, o serie de telefoane mobile inteligente Windows Phone, care utilizează sistemul de operare Windows Mobile 6.5. ?România este una dintre primele ţări, la nivel global, unde lansăm aceste device-uri?, a declarat Nikitos Glykas, Regional Director HTC South Eastern Europe. Este vorba despre patru terminale: HTC Touch II, HTC Touch Pro II, şi, în curând, HTC HD II. Cel de-al patrulea Windows Phone este Toshiba TG01. Preţurile pentru aceste telefoane se situează între 149 şi 499 de euro, inclusiv TVA, cu abonamentul Orange - Panteră 20.


Ce e atât de special la terminalele Windows Phone?
În cadrul aceluiaşi eveniment a fost anunţat cel mai nou sistem de operare Windows Mobile 6.5, cu o interfaţă actualizată şi noi servicii.

Utilizatorii telefoanelor care dispun de acest S.O. au acces direct de la butonul Start (cel întâlnit şi la desktop-urile cu Windows) la o serie de aplicaţii, necesare atât în mediul profesional cât şi în ce priveşte divertismentul mobil. Aici intră posibilitatea de a urca fotografii pe reţele sociale precum Facebook, Adobe Flash încorporat în browser-ul Internet Explorer şi o aplicaţie îmbunătăţită pentru e-mail. De asemenea aproape orice program cunoscut deja de pe un desktop poate fi întâlnit pe aceste telefoane: Microsoft Outlook, Office, Mediaplayer, Messenger etc.

?De anul trecut şi până acum, numărul utilizatorilor dispozitivelor cu Windows Mobile s-a dublat în România. Piaţa din România are un important potenţial?, a declarat Dan Bulucea, Business & Marketing Director Microsoft România.

Scurtă prezentare a câtorva dintre îmbunătăţirile aduse Windows Mobile 6.5


Câteva specificaţii tehnice ale terminalelor

HTC HD II



Ecranul tactil are rezoluţia 480x800 pixeli, procesorul este un Qualqomm la 1Ghz, cameră are 5 megapixeli şi înregistrare video, iar la conectivitate intră HSDPA/EDGE, GPRS, Bluetooth, USB, WAP şi GPS. Memoria internă este de 448MB, şi 512 ROM. Telefonul are inclus şi un card MicroSD de 8GB.



HTC Touch HD II



Telefonul are display cu touchscreen cu rezoluţia de 240x320 pixeli, memorie internă de 256MB, 512 ROM şi slot pentru card MicroSD pentru cei care-şi doresc extinderea capacităţii de stocare. La conectivitate intră HSDPA, EDGE, 3G, GPRS, Bluetooth, USB, WAP şi GPS, iar camera are 3.15 megapixeli.



Toshiba TG01


Terminalul dispune de ecran tactil cu rezoluţia 480x800 pixeli, procesor Qualqomm la 1Ghz, memorie internă de 256 MB şi ROM de 512 MB, un card MicroSD de 8GB, inclus, HSDPA, EDGE, 3G, GPRS, Bluetooth, USB, WAP şi GPS. Camera foto este de 3,2 megapixeli.

HTC Touch Pro II


Telefonul are tastatură QWERTY care glisează, oferă display senzitiv cu rezoluţia 480x800 pixeli, memoria internă este de 288MB, ROM ? 512MB, iar procesorul Qualcomm rulează la 528Mhz. Camera foto are rezoluţia de 3,15 megapixeli, iar la conectivitate beneficiază de HSDPA, EDGE, 3G, GPRS, Bluetooth, USB, WAP şi GPS.

Preţurile pentru aceste patru telefoane variază între 149 de euro şi 499 euro, inclusiv TVA. Mai precis, împreună cu abonamentul Panteră 20, cu contract pe 24 de luni, utilizatorii Orange pot achiziţiona noul HTC Touch II la 149 de euro, cu TVA, iar HTC Touch Pro II şi Toshiba TG01 rămân la 449, respectiv 299 euro, cu TVA. Pentru HTC HDII nu a fost anunţat, deocamdată, un preţ.

?Ne dorim ca terminalele să fie accesibile, în privinţa preţului, pe piaţa din România. În acelaşi timp nu vom face compromisuri în privinţa calităţii?, a mai spus Nikitos Glykas, reprezentantul HTC.

Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: orange HTC microsoft
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close