Antena 3 CNN High Tech Nintendo demonstrează la E3 că poate surprinde în continuare

Nintendo demonstrează la E3 că poate surprinde în continuare

Nintendo demonstrează la E3 că poate surprinde în continuare
Sursa foto: Foto: zdnet.com
de Andrei Ştefănescu    |    08 Iun 2011   •   18:12

Pe 7 iunie s-au deschis porţile E3, cea mai mare expoziţie de jocuri şi dispozitive dedicate acestora. În fiecare an la această expoziţie sunt prezente majoritatea mărcilor care au ceva de spus în domeniu. Nu este vorba doar de lansări de produse sau jocuri ci şi despre promisiuni sau avanpremiere.

O asemenea avanpremieră a avut loc la standul Nintendo. Japonezii rămăseseră în urmă în cazul consolei Wii şi, în plus, datorită conceptului iniţial, erau oarecum limitaţi la o categorie de jocuri “de familie”. Ceea ce au prezentat la E3 a surprins în primul rând datorită ideii şi în al doilea rând datorită perspectivelor deschise.

Pentru a controla acţiunea în joc, fiecare utilizator va putea avea în mână un dispozitiv cu ecran, taste şi cameră web, care este în plus controlabil prin mişcare în spaţiu. Cu siguranţă jocurile vor permite o vedere generală, afişată pe ecranul televizorului, dar şi elemente “secrete” afişate doar pe ecranul jucătorului respectiv.  În demonstraţiile făcute în cadrul expoziţiei au apărut şi variante de joc ce combină noul dispozitiv cu cele existente la vechiul Wii, astfel încât cei care au investit într-un volan Wii sau în alt dispozitiv special nu vor fi nevoiţi să îl arunce dacă doresc să treacă la noua versiune.

Un alt element care îi va ridica pe cei de la Nintendo în top este rezoluţia mult mai mare a consolei, care va duce la o grafică mult mai realistă şi la un nivel mult mai ridicat al detaliilor. Ce lipseşte pentru a ajunge numărul 1 în top ? Un preţ accesibil. Ne aşteptăm la o suma destul de mare, ţinând cont de capabilităţile noii console, dar Nintendo are o tradiţie în a surprinde. Sperăm să ne surprindă şi la acest capitol.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close