Antena 3 CNN High Tech Problemă gravă de securitate, raportată la telefoanele HTC

Problemă gravă de securitate, raportată la telefoanele HTC

Problemă gravă de securitate, raportată la telefoanele HTC
Sursa foto: Foto: Slashgear.com
03 Oct 2011   •   17:45

Cei care utilizează un smartphone HTC cu Android trebuie să știe că tocmai a fost descoperită o breșă majoră în securitatea terminalelor. Problema se datorează unei personalizări folosite de HTC in cadrul sistemului de operare Android. Eroarea permite accesul oricărei aplicații care cere acces la datele private ale utilizatorilor. Ea poate fi exploatată de oricine din cauza unei aplicații care deschide un port de rețea pe orice telefon afectat.

Fișierul care stă la baza problemei de securitate se numește android.permission.INTERNET. Odată ce telefonul este accesat prin intermediul acestuia, pot fi obtinute datele personale ale utilizatorului, inclusiv cele din e-mail-uri, locații GPS, apeluri, SMS-uri sau orice alte informații obținute din aplicațiile care rulează în acel moment pe telefonul HTC.

Se pare că această problemă de securitate este atât de gravă încât un telefon poate fi clonat aproape în totalitate prin informațiile obținute în acest fel. Trevor Echart este cel care a descoperit breșa în securitatea telefoanelor HTC, potrivit Slashgear.com, ea fiind confirmată și de Android Police. Iar HTC a comunicat deja că se ocupă de problemă.

”HTC ia foarte în serios securitatea clienților și lucrăm la investigarea acestei probleme cât de repede putem. Vom oferi și un update de îndată ce vom putea determina exactitatea acestei afirmații și vom lua măsurile necesare, dacă va fi nevoie”, se arată într-un comunicat de presă al HTC.



×
Subiecte în articol: eroare
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close