Antena 3 CNN High Tech Șeful Open AI vrea să strângă miliarde de dolari pentru o reţea de fabrici de cipuri pentru industria inteligenței artificiale

Șeful Open AI vrea să strângă miliarde de dolari pentru o reţea de fabrici de cipuri pentru industria inteligenței artificiale

Directorul general al Open AI, Sam Altman, vrea să strângă miliardele de dolari pentru a deschide o reţea de fabrici care să producă cipuri pentru inteligența artificială.

Șeful Open AI vrea să strângă miliarde de dolari pentru o reţea de fabrici de cipuri pentru industria inteligenței artificiale
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    20 Ian 2024   •   21:14

Următorul pas în revoluţia ChatGPT: Sam Altman, şeful Open AI, vrea să strângă miliarde de dolari pentru a deschide o reţea de fabrici pentru cip-uri folosite în industria Inteligenţei Artificiale, a relatat Bloomberg News, scrie Ziarul Financiar.

Altman a purtat discuţii cu mai mulţi potenţiali investitori mari în speranţa de a strânge sumele uriaşe necesare pentru fabricile de producere a cipurilor.

Proiectul ar implica colaborarea cu producători de cipuri de top, iar reţeaua de fabrici ar avea o dimensiune globală, potrivit raportului.

Fabricarea cipurilor este costisitoare. Acestea necesită, de asemenea, cantităţi copioase de resurse naturale, pe lângă finanţarea de miliarde de dolari.

Costurile au crescut de-a lungul anilor, pe măsură ce tehnologia avansează pentru fabricarea cipurilor utilizate în aplicaţiile de inteligenţă artificială.

Sam Altman a revenit ca director general al OpenAI, la câteva zile după ce a fost demis de compania care a creat ChatGPT

Compania OpenAI a anunțat că a ajuns la un acord pentru ca Sam Altman să revină în funcția de director general, la câteva zile după ce a fost demis, punând capăt unor discuții frenetice despre viitorul startup-ului aflat în centrul boom-ului inteligenței artificiale.

Pe lângă revenirea lui Altman, compania a fost de acord, în principiu, să reconstituie parțial consiliul de administrație care l-a demis, potrivit Reuters.

Fostul co-director executiv al Salesforce, Bret Taylor, și fostul secretar al Trezoreriei SUA, Larry Summers, se vor alătura directorului general și actualului director al Quora, Adam D'Angelo, a precizat OpenAI, compania care a creat ChatGPT.

Citește și: Șeful companiei care a creat ChatGPT, Sam Altman, a fost dat afară! După decizie, cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, și-a dat demisia

Sam Altman a declarat, într-o postare pe X: "Abia aștept să mă întorc la Open AI".

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close