Antena 3 CNN High Tech Slate 500 - prima tabletă PC lansată de HP

Slate 500 - prima tabletă PC lansată de HP

Slate 500 - prima tabletă PC lansată de HP
Sursa foto: Foto: gadgetinfo.co.tv
22 Oct 2010   •   14:19

Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producător de computere din lume, a lansat prima sa tabletă PC, Slate 500, la un preţ de 799 de dolari şi bazat pe platforma Microsoft Windows 7, destinat sectorului corporate, transmite Reuters.

Aparatul produs de HP se bazează pe aceeaşi versiune de Windows 7 utilizată de multe companii pe desktop-urile standard.
   
Slate 500 are un preţ mai ridicat decât cel al produselor companiilor concurente, precum iPad, al Apple, care a dat startul freneziei tabletelor PC-urilor la începutul acestui an.
   
Dispozitivul HP este prevăzut cu un ecran multi-touch de 8,9 inch, un creion digital şi are o capacitate de stocare de date de 64 GB. Bateria are o autonomie de cinci ore. Aparatul nu este echipat cu un sistem de conectare la reţelele celulare de înaltă vitează, aşa cu au iPad, Galaxy Tab, al Samsung, şi Streak, produs de Dell.
   
Slate 500 este dotat cu un procesor Atom, de la Intel, găsit în principal pe netbook-urile ieftine. Tableta PC are camere video, ceea ce permite folosirea lui în video-conferinţe.
   
HP intenţionează să lanseze anul viitor un nou tablet PC, orientat mai mult spre media, care va arăta foarte diferit de Slate.
   

×
Subiecte în articol: aparat
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close