Antena 3 CNN High Tech Snowden: SUA au dezvoltat "MonsterMind", un program care poate contracara automat un atac informatic

Snowden: SUA au dezvoltat "MonsterMind", un program care poate contracara automat un atac informatic

Snowden: SUA au dezvoltat "MonsterMind", un program care poate contracara automat un atac informatic
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Aug 2014   •   21:15
Fostul consultant NSA Edward Snowden, refugiat în Rusia, susţine că Agenţia americană pentru Securitatea Naţională a dezvoltat un program care poate contracara atacurile cibernetice împotriva Statelor Unite şi poate riposta, fără intervenţie umană, relatează Wired.

Programul "MonsterMind" utilizează instrumente care pot depista posibile atacuri cibernetice străine. "MonsterMind" poate contracara automat un atac informatic care ar viza sisteme din Statele Unite, după care poate riposta împotriva autorilor atacului.

Snowden avertizează însă că există riscul ca programul "MonsterMind" să riposteze atacând o ţintă falsă.

"Unele acţiuni pot fi interpretate greşit ca fiind atacuri. Un hacker poate locui în China, spre exemplu, dar poate crea aparenţa că lansează un atac cibernetic din Rusia. Iar sistemul NSA poate ataca sistemul informatic al unui spital din Rusia. Ce se întâmplă în acest caz?!", a explicat Snowden, potrivit Wired.com.

Fostul analist NSA mai spune că programul "MonsterMind" comportă probleme privind respectarea vieţii private. Pentru a funcţiona eficient, programul trebuie să aibă acces la aproape toate reţelele de comunicaţie online spre Statele Unite.

Snowden a mai devăluit că hackeri ai NSA au oprit, din greşeală, traficul Internet în Siria, scurt timp, în anul 2012, în încercarea de a instala softuri de monitorizare a comuncaţiilor.

×
Subiecte în articol: Edward Snowden NSA
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close