Antena 3 CNN High Tech Sony lansează α55 şi α33, două camere foto digitale care utilizează tehnologia cu oglindă translucidă (FOTO)

Sony lansează α55 şi α33, două camere foto digitale care utilizează tehnologia cu oglindă translucidă (FOTO)

Sony lansează α55 şi α33, două camere foto digitale care utilizează tehnologia cu oglindă translucidă (FOTO)
25 Aug 2010   •   18:08

Sony lansează camerele digitale α55 şi α33 cu obiective interschimbabile. Noile camere foto utilizează tehnologia cu oglindă translucidă, un sistem optic care, spre deosebire de camerele DSLR convenţionale, folosesc o oglindă fixă translucidă situată între senzorul principal şi cel de autofocus.

Sony α55 are un senzor de 16.2 megapixeli şi o viteză de fotografiere de până la 10 cadre pe secundă în modul AF. Senzorul lui α33 este de 14.2 MP şi fotografiază 7 cadre pe secundă în modul Continuous Priority AE. Display-ul ambelor camere este un LCD Xtra Fine de 7,5 cm (3.0") (16:9); el poate fi înclinat şi rotit până la 270 de grade. În plus, cele două camere au un vizor electronic Tru-Finder cu o rezoluţie de 1,15 milioane de pixeli. Modelul α55 este prima cameră de la Sony care beneficiază de GPS încorporat, ce permite etichetarea geografică a fotografiilor şi clipurilor video.

a33_1_400

Tehnologia cu oglindă translucidă depăşeşte limitările tradiţionale ale camerelor digitale SLR datorită construcţiei mecanice simplificate, care ajută la reducerea dimensiunilor camerelor.

Sony α55 şi α33 vin cu un nou sistem de detecţie în 15 puncte care asigură focalizarea rapidă în modul AF, chiar şi pe obiectele aflate în mişcare, în momentul în care sunt realizate cadre consecutive.

Senzorul Exmor APS HD CMOS prezent la ambele modele permite realizarea unor clipuri video în format HD.

Camerele α55 şi α33 marchează debutul realizării de clipuri video în modul Quick AF Full HD. Tehnologia cu oglindă translucidă permite realizarea cadrelor video în format AVCHD 1080i, beneficiind de funcţia de detecţie a scenelor în modul AF pentru obiectele aflate în mişcare. Previzualizarea imaginilor video în timp real este posibilă acum prin intermediul vizorului ? spre deosebire de camerele digitale SLR, unde oglinda obtura reflexia luminii în vizor în momentul în care se realizau clipuri video.

a55_1_400

Camerele α55 şi α33 sunt compatibile cu întreaga gamă de obiective cu montură A, ce cuprinde peste 30 de modele şi oferă stabilizatorul de imagine SteadyShot INSIDE încorporat.

Ambele modele de camere beneficiază de funcţia 3D Sweep Panorama, permiţând fotografilor să realizeze fotografii panoramice cu unghi mare de captură. Panoramele tridimensionale pot fi vizionate pe orice televizor 3D HD compatibil.

Funcţia Auto HDR a fost îmbunătăţită faţă de generaţiile anterioare de camere α. Informaţiile obţinute prin realizarea a trei cadre consecutive, realizate la valori de expunere diferite sunt concatenate în mod automat pentru a realiza o singură imagine cu detalii pronunţate şi umbre conturate. Funcţia Multi-frame Noise Reduction declanşează capturarea a şase cadre consecutive, oferind o singură fotografie cu zgomot de fundal redus şi cu acurateţe extinsă până la ISO 25600.

Ambele camere sunt compatibile cu cardurile de memorie Memory Stick PRO Duo (incuzând şi Memory Stick PRO-HG Duo) şi SD (incluzând şi formatele SDHC şi SDXC), care sunt comercializate separat.

Noile camere α55 şi α33 de la Sony vor fi disponibile începând cu luna septembrie 2010.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Sony
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close