Antena 3 CNN High Tech Sony repune în funcţiune Play Station Network şi Qriocity, după o lună de suspendare

Sony repune în funcţiune Play Station Network şi Qriocity, după o lună de suspendare

Sony repune în funcţiune Play Station Network şi Qriocity, după o lună de suspendare
Sursa foto: Foto: geek.com
15 Mai 2011   •   17:48

Sony a început reluarea treptată a serviciilor online Play Station Network, la aproape o lună de la suspendarea reţelei ca urmare a atacului unor hackeri, care au afectat conturile a peste 77 de milioane de clineţi ai companiei, informează Reuters.

Deşi compania japoneză a cerut scuze pentru incident şi a dat asigurări că au fost introduse noi măsuri de securitate, precum şi un sistem de avertizare în cazul unui atac extern, utilizatorii şi experţii în securitate IT şi-au manifestat nemulţumirea cu privire la modul în care Sony a gestionat situaţia.

Compania a confirmat furtul a 24,6 milioane de conturi ale utilizatorilor Sony, alte 77 de milioane de conturi de pe PSN sunt bănuite că ar fi fost accesate. Hackerii ar fi putut etxrage din acestea informaţii personale, adrese de e-mail şi chiar numere de carduri de credit.

Din cauza prelungirii suspendării PSN, mulţi clienţi ai Sony au decis să treacă la concurenţă, optând pentru serviciile oferite de Microsoft pentru consola Xbox 360.

PSN şi Qriocity, serviciul online pentru muzică şi filme, sunt repuse în funcţiune treptat, vor fi repornite de la ţară la ţară într-un proces care se va încheia până în data de 31 mai.

×
Subiecte în articol: Sony suspendare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close