Antena 3 CNN High Tech Steve Jobs este bolnav. Şeful Apple a anunţat că intră în concediu medical

Steve Jobs este bolnav. Şeful Apple a anunţat că intră în concediu medical

Steve Jobs este bolnav. Şeful Apple a anunţat că intră în concediu medical
Sursa foto: Foto: businessinsider.com
17 Ian 2011   •   22:37

Consiliul de administraţie al Apple i-a acordat lui Steve Jobs un concediu medical, a anunţat luni compania americană. Jobs a publicat şi o declaraţie de presă, în care a precizat că “va fi în continuare CEO şi se va implica în decizii strategice pentru companie”. Însă, Tim Cook (Chief Operating Officer) va prelua frâiele operaţiunilor zilnice ale companiei.

Cook l-a înlocuit şi în trecut pe Jobs, având rezultate decente. Dar investitorii nu au fost convinşi de mutare, astfel încât acţiunile Apple au căzut cu 4,5% la bursa din Frankfurt, potrivit Reuters, citat de Newser.com.

La începutul anului 2009 Steve Jobs a făcut un lucru asemănător. Preşedintele Apple Inc. anunţa atunci că va intra în concediu medical până la sfârşitul lunii iunie 2009 din cauza unor probleme de sănătate mai complexe decât credea. Anunţul i-a luat prin surprindere pe acţionari şi brokeri, iar acţiunile companiei au pierdut 10 procente la vremea respectivă.

Steve Jobs a avut nevoie de ajutorul medicilor de mai multe ori în ultimii ani. El a supravieţuit unui cancer la pancreas şi a suferit un transplant de ficat. În ultima vreme, au circulat multe zvonuri despre starea lui precară de sănătate, alimentate şi de o fotografie care arată cât de mult s-a schimbat Steve Jobs în 10 ani.

×
Subiecte în articol: steve jobs Apple concediu medical
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close