Antena 3 CNN International News ”Banii, mai presus de justiție”, reacția logodnicei jurnalistului a cărui asasinare ar fi fost ordonată de cel care a preluat Newcastle

”Banii, mai presus de justiție”, reacția logodnicei jurnalistului a cărui asasinare ar fi fost ordonată de cel care a preluat Newcastle

Logodnica jurnalistului care ar fi fost asasinat la comanda lui Mohammed bin Salman, cel care a preluat Newcastle, a reacționat. Femeia a afirmat că banii au fost mai presus de lege.

”Banii, mai presus de justiție”, reacția logodnicei jurnalistului a cărui asasinare ar fi fost ordonată de cel care a preluat Newcastle
Sursa foto: Twitter/Hatice Cengiz
de Cerasela Stafie    |    08 Oct 2021   •   13:14

Vestea că Premier League a aprobat cumpărarea clubului de către consorțiul format din Public de Investiţii din Arabia Saudită (PIF), PCP Capital Partners și RB Sports & Media a venit joi. Primul dintre acestea este condus de Mohammed bin Salman și va fi cel care va controla clubul.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite este cel care, potrivit unui raport declasificat în luna februarie a acestui an de către Administrația Americană, ar fi ordonat uciderea lui Jamal Khashoggi, în anul 2018.

Jurnalistul era un cunoscut contestatar al măsurilor promovate de Salman. Cum era de așteptat, acuzațiile au fost respinse de oficialii saudiți.

La scurt timp după anunțul oficial al preluării clubului, logodnica regretatului ziarist a postat pe Twitter mai multe mesaje: ”Este cumplit să citești că, încă o dată banii, au fost mai presus de justiție”

”Este o rușine, Newcastle United!”, a subliniat Hatice Cengiz.

Într-o altă postare, femeia i-a îndemnat pe fanii echipei să le ceară explicații patronilor: ”sper că fanii și jucătorii de la @NUFC le vor cere proprietarilor să dea socoteală și să-i întrebe de ce nimeni nu știe încă unde este trupul lui Jamal?"

Totuși, un chestionar a circulat în rândul fanilor echiperi. 94 % din cei 2.406 care l-au completat au fost de acord cu preluarea. Răspunsurile acestora au fost exprimate și în contextul în care fostul patron al clubului, Mike Ashley, nu mai avea parte de încrederea suporterilor. Acesta a fost criticat  atât pentru lipsa investițiilor în infrastructura echipero, cât și pentru politica de transferuri.

Nici ONG-ul Amnesty International nu a văzut cu ochi buni această preluare. Instituția a cerut Premier League să modifice condițiile de schimbare a patronajului unui club.

“În loc să permită unora să investească în fotbal pentru că au buzunare adânci, Premier League ar trebui să schimbe testul conducătorilor, astfel încât să adreseze problema drepturilor omului”, a spus Sacha Deshmukh, directorul executiv.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close