Antena 3 CNN International News Benjamin Netanyahu: Vom acționa cu toată forța împotriva dușmanilor din exterior și a celor care încalcă legea din interior

Benjamin Netanyahu: Vom acționa cu toată forța împotriva dușmanilor din exterior și a celor care încalcă legea din interior

Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu a spus că Israelul luptă pe două fronturi, în Gaza şi în oraşele din Israel, unde violenţele ating cote de fierbere.

Benjamin Netanyahu: Vom acționa cu toată forța împotriva dușmanilor din exterior și a celor care încalcă legea din interior
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    14 Mai 2021   •   09:57

Vineri, Prim-ministrul a ţinut o conferinţă de presă în care s-a adresat naţiunii.

O facem și vom continua să o facem cu mare forță. Ultimul cuvânt nu a fost spus și această operațiune va continua atât timp cât este necesar pentru a restabili calmul și securitatea statului Israel. Al doilea front sunt orașele din Israel.

Repet ce am mai spus astăzi: Acordăm 100% sprijin pentru polițiști, pentru soldații de la poliția de frontieră și către celelalte forțe de ordine ca să restaurăm legea și ordinea în orașele din Israel.

Nu tolerăm anarhia

Sprijinim poliția în folosirea totală a puterii sale, împreună cu armata israeliană și agenția de securitate israeliană. Le-am oferit putere în această situație de urgență. Toate aceste măsuri sunt importante, legitime și necesare, pentru a opri această nelegiuire în Israel.

Fac apel din nou la cetățenii israelieni, să nu ia legea în propriile lor mâini, oricine va face acest lucru va fi pedepsit sever.

Aș vrea să particip la această durere a familiilor care și-au pierdut oamenii dragi, familia lui Ido Avigal în vârstă de 5 ani și a soldatului Omer Tabib, și a altor 5 familii ale căror rude și-au pierdut din nefericire viețile.

Vom acționa cu toată forța împotriva dușmanilor din exterior și a celor care încalcă legea din interior, ca să restaurăm calmul în Israel, a declarat Benjamin Netanyahu.

Ministrul apărării al Israelului, Benny Gantz a spus că nu există o limită a operaţiunilor împotriva Gaza.

Violențele din această săptămână dintre Israel și Hamas au ucis cel puţin 109 oameni în Gaza, printre care 28 de copii, şi cel puţin 7 în Israel. 

Armata israeliană a transmis că a intrat în Fâşia Gaza, dar apoi s-a răzgândit. Atac masiv, cu 160 de aeronave, în cursul nopții

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close