Antena 3 CNN International News Bill Gates, avertisment cu privire la Omicron: ”Ar putea fi cea mai gravă parte a pandemiei”

Bill Gates, avertisment cu privire la Omicron: ”Ar putea fi cea mai gravă parte a pandemiei”

Într-o serie de tweet-uri de marți seara, Bill Gates a spus că intenționează să-și anuleze majoritatea planurilor de vacanță și a avertizat că Omicron „ar putea să fie cea mai gravă parte a pandemiei”.

Bill Gates, avertisment cu privire la Omicron: ”Ar putea fi cea mai gravă parte a pandemiei”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    22 Dec 2021   •   20:07

Afirmând că varianta Omicron se răspândește mai repede decât orice virus din istorie, miliardarul și co-fondatorul Microsoft a spus că singura și marea necunoscută rămâne cât de severă este.

”Trebuie să o luăm în serios până când vom ști mai multe despre asta. Chiar dacă doar pe jumătate de gravă față de Delta, va fi cea mai mare creștere (n.r.- a cazurilor) pe care am văzut-o până acum, deoarece este foarte infecțioasă”, a spus Gates.

De asemenea, miliardarul se așteaptă ca valul să dureze trei luni în Statele Unite. ”Acele câteva luni ar putea fi rele, dar încă sunt de părere că, dacă facem pașii corecti, pandemia se poate termina în 2022”, a spus Gates.

Prin fundația Bill & Melinda Gates, Bill Gates a încercat să reducă decalajul dintre vaccinuri, menționând că mult mai puțini oameni din țările cu venituri mici au primit un vaccin COVID-19.

El a spus, într-un articol de opinie CNN din octombrie, că decalajul va deveni mai greu de eliminat, deoarece guvernele mai bogate ale lumii cumpără doze suplimentare pentru a servi drept doze booster.

”Oamenii au dreptate să fie supărați de inechitatea de aici”, a scris Gates. „Vaccinurile fac din Covid-19 o boală care poate fi prevenită în mare măsură - și una care peste care se poate trece în majoritatea cazurilor, cu excepția celor mai rare - și este sfâșietor să știi că oamenii mor de o boală nu pentru că nu poate fi oprită, ci pentru că trăiesc în o țară cu venituri mici.”

×
Subiecte în articol: Bill Gates avertisment varianta Omicron
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close