Antena 3 CNN International News Donald Trump merge, joi, la închisoare. Penitenciarul unde se predă fostul președinte a fost scena mai multor decese suspecte

Donald Trump merge, joi, la închisoare. Penitenciarul unde se predă fostul președinte a fost scena mai multor decese suspecte

Fostul președinte american Donald Trump urmează să se predea autorităților din Atlanta.

Donald Trump merge, joi, la închisoare. Penitenciarul unde se predă fostul președinte a fost scena mai multor decese suspecte
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Aug 2023   •   13:09

Această mișcare, ce va avea loc joi, urmează punerii sub acuzare a fostului lider de la Casa Albă, pentru încercarea de a modifica ilegal rezultatul alegerilor prezidențiale în statul Georgia.

Alături de Trump au fost inculpați și alți colaboratori ai săi în timpul mandatului de președinte.

Însuși Donald Trump a anunțat pe rețeaua sa de socializare, Truth Social, că merge să se predea.

El nu va sta prea mult în penitenciar: doar cât este necesar să fie înregistrat și fotografiat. Ulterior, se va reîntoarce în libertate, contra unei cauțiuni de 200 de mii de dolari. 

Citește și: Donald Trump s-a ales cu un al patrulea dosar penal "greu", pentru tentativa de a răsturna rezultatul alegerilor din 2020 | Rudy Giuliani, acuzat alături de fostul președinte

Penitenciarul districtual Fulton, unde va avea loc predarea fostului șef de stat, are o reputație mai degrabă sinistră: aici, un deținut a fost găsit, recent, mort în celulă, iar cazul său nu este singular.

"(Trump și ceilalți inculpați) vor fi percheziționați, conduși la Biroul de înregistrare din spate, iar după aceea probabil că va trebui să li se ia cravatele, șireturile de la pantofi, toate aceste lucruri, și vor fi amprentați și fotografiați", explică Charles Rambo, de la Biroul șerifului din Comitatul Fulton.

Luna trecută, Departamentul american al Justiției a lansat o investigație privind drepturile civile în închisoarea din Fulton, după ce aici au avut loc mai multe decese ale unor condamnați. 

Anul trecut, deținutul Lashawn Thompson a fost găsit mort în celula sa. Familia lui Thompson spune că mizeria din închisoare, inclusiv infestarea cu păduchi, a contribuit la moartea acestuia.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close