Antena 3 CNN International News Elon Musk, ofertă pentru cumpărarea Twitter: ”Are un potențial extraordinar. Îl voi debloca”

Elon Musk, ofertă pentru cumpărarea Twitter: ”Are un potențial extraordinar. Îl voi debloca”

Elon Musk a făcut o ofertă de a cumpăra Twitter și de a-l face privat, spunând că este de părere că această companie trebuie ”transformată”.

Elon Musk, ofertă pentru cumpărarea Twitter: ”Are un potențial extraordinar. Îl voi debloca”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    14 Apr 2022   •   18:17

Musk s-a oferit să achiziționeze toate acțiunile de la Twitter pe care nu le deține pentru 54,20 dolari per acțiune, evaluând compania la 43,4 miliarde de dolari. 

Musk a spus că oferta în numerar a fost ”cea mai bună și oferta finală” a lui, adăugând că, dacă nu este acceptată, va trebui să-și reconsidere poziția de acționar. CEO-ul Tesla a trimis o scrisoare companiei cu oferta miercuri seara.

”Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi platforma pentru libertatea de exprimare pe tot globul și cred că libertatea de exprimare este un imperativ societal pentru o democrație funcțională. Cu toate acestea, de când am făcut investiția, îmi dau seama că compania nici nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ societal în forma sa actuală. Twitter trebuie transformat ca o companie privată”, a spus el într-o scrisoare pe care a distribut-o pe Twitter.

Scrisoarea a fost adresată lui Bret Taylor, președintele consiliului de administrație Twitter, nu CEO-ului Parag Agrawal, care și-a asumat acest titlu în toamna trecută. Documentul se încheie cu: ”Twitter are un potențial extraordinar. Îl voi debloca”.

Twitter a emis o declarație, joi, în care confirmă că a primit oferta. Compania a declarat că consiliul său va analiza cu atenție propunerea ”pentru a determina cursul de acțiune care consideră că este în interesul companiei și al tuturor acționarilor Twitter”.

Acțiunile Twitter (TWTR) au crescut cu până la 13% la tranzacționarea înainte de piață în cadrul ofertei de joi, dar în curând s-au retras la un câștig de aproximativ 7%, sugerând că investitorii aveau îndoieli că oferta va fi acceptată.

Săptămâna trecută, Musk a dezvăluit că a cumpărat acțiuni Twitter de la sfârșitul lunii ianuarie și că a acumulat un pachet de 9,1% din acel moment, cheltuind 2,6 miliarde de dolari pe acțiunile pe care le-a achiziționat. După această dezvăluire, el a acceptat inițial o ofertă pentru un loc în consiliul companiei, un acord care includea un plafon pentru investiția sa în companie la un pachet de 14,9%.

Duminică, CEO-ul Twitter, Parag Agrawal, a dezvăluit că Musk a decis să nu se alăture consiliului de administrație, ceea ce a eliminat această limită. Musk a păstrat tăcerea cu privire la planurile sale pentru Twitter în zilele de atunci.

 

×
Subiecte în articol: Elon Musk oferta Twitter
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close