Antena 3 CNN International News Emma Watson, acuzată de antisemitism, după o postare pro-Palestina pe Instagram

Emma Watson, acuzată de antisemitism, după o postare pro-Palestina pe Instagram

O postare pro-palestiniană pe Instagram a vedetei de la Hollywood Emma Watson a stârnit acuzații de antisemitism din partea politicienilor israelieni. Totodată, a existat și o reacție împotriva a ceea ce mulți numesc folosirea cinică a termenului pentru a ataca susținătorii cauzei palestiniene.

Emma Watson, acuzată de antisemitism, după o postare pro-Palestina pe Instagram
Sursa foto: Getty Images/ Joe Maher
de Cerasela Stafie    |    05 Ian 2022   •   15:35

Luni, Watson, care a ajuns un superstar la nivel mondial după ce a interpretat-o pe Hermione Granger în seria „Harry Potter”, a postat o imagine a unui miting pro-palestinian, care era descris prin sintagma „solidaritatea este un verb”, citat din academicianul Sara Ahmed.

Până miercuri, postarea a atras peste 1,2 milioane de aprecieri, precum și mii de comentarii, împărțite între cei care îi susțin părerea actriței și cei care îi critică poziția.

Postarea a atras atenția și politicienilor israelieni, printre care Danny Danon, fostul ambasador al țării la Națiunile Unite, care a distribuit postarea lui Watson pe contul său oficial de Twitter alături de comentariul: ”10 puncte de la Gryffindor pentru că antisemitism”.

Gilad Erdan, actualul ambasador al Israelului la ONU, a reacționat și el, pe contul oficial de Twitter: ”ficțiunea poate funcționa în Harry Potter, dar nu funcționează în realitate. Dacă s-ar întâmpla, magia folosită în lumea vrăjitorilor ar putea elimina relele Hamas (care oprimă femeile și caută anihilarea Israelului) și AP (care sprijină teroarea). Aș fi în favoarea acestui lucru!”

Nu este prima dată când oficialii israelieni reacţionează cu furie la demonstraţiile publice de sprijin pentru palestinieni, iar ultimele comentarii s-au lovit de reacții de respingere în mediul online.

Leah Greenberg, co-director executiv al Indivisible, o organizație de campanie politică progresistă din SUA, i-a răspuns lui Danon pe Twitter: ”o demonstrație perfectă a folosirii cu totul cinice și de rea-credință a antisemitismului pentru a respinge expresiile de bază de solidaritate cu poporul palestinian”, a scris Greenberg.

Și politicianul britanic Sayeeda Warsi a comentat postarea: ”a arăta solidaritate cu palestinienii nu este antisemitism”, a scris ea. ”Aceste încercări constante de a înăbuși orice sprijin pentru palestinieni trebuie să fie lăsate în urmă”.

Gazda MSNBC și fostul jurnalist CNN Ayman Mohyeldin a fost un altul care a reacționat: ”fără glumă, suntem în punctul în care doar postarea unei imagini vagi, care face referire la solidaritatea cu palestinienii pe Instagram te face etichetat drept antisemit”, a scris el pe Twitter.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close