Antena 3 CNN International News Avertisment ONU: în acest an vor fi mai multe fenomene meteorologice extreme!

Avertisment ONU: în acest an vor fi mai multe fenomene meteorologice extreme!

Se vor înregistra mai multe fenomene meteorologice extreme și temperaturi record în următoarele luni pe planetă.

Avertisment ONU: în acest an vor fi mai multe fenomene meteorologice extreme!
Sursa foto: Pixabay
de Silvia Preda    |    05 Iul 2023   •   19:47

Organizația Meteorologică Mondială a avertizat că în următoarele luni se vor înregistra mai multe fenomene meteorologice extreme și temperaturi record din cauza fenomenului El Niño, potrivit CNN.

Fenomenul El Niño se produce în Oceanul Pacific și determină creșterea temperaturilor la suprafața mării. Fenomenul are o influență majoră asupra vremii de pe glob şi afectează miliarde de oameni.

"Apariția fenomenului El Niño va crește considerabil probabilitatea de a depăși recordurile de temperatură și de a declanșa mai multă căldură extremă în multe părți ale lumii și în ocean", a declarat secretarul general al OMM, Petteri Taalas.

Citeşte şi: Noi avertizări cod roșu și cod portocaliu de vreme rea pentru mai multe zone ale țării | Atenţionare meteo ANM imediată

Ultimii trei ani au fost unii dintre cei mai călduroși înregistrați vreodată.

Fenomenul El Niño se produce pentru prima dată în ultimii șapte ani și ar putea duce la creșterea alarmantă a temperaturilor, dar și la apariția unor furtuni puternice, secete severe, valuri de căldură și incendii de vegetație în diferite zone de pe glob.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close