Antena 3 CNN International News Publicația Jerusalem Post, atacată de hackeri la doi ani de la asasinarea generalului iranian Soleimani

Publicația Jerusalem Post, atacată de hackeri la doi ani de la asasinarea generalului iranian Soleimani

Ziarul israelian Jerusalem Post a anunțat, luni, că site-ul său a fost victima unui atac informatic, dublat de un mesaj care trimite la asasinarea generalului iranian Quasem Soleimani, relatează CNN.

Publicația Jerusalem Post, atacată de hackeri la doi ani de la asasinarea generalului iranian Soleimani
Sursa foto: captura / cnn.com
de Adrian Iclozan    |    03 Ian 2022   •   14:31

Pagina principală a site-ului a afișat, pentru o vreme, o compoziție grafică reprezentând un proiectil lansat dintr-o mână care poartă un inel ce amintește de cel pe care obișnuia să-l poarte liderul militar iranian.

Pe fundal se vede un element de forma unei cupole, similar reactorului nuclear israelian de la Dimona, care pare să se fragmenteze în urma unor explozii interne.

Mesajul care însoțește imaginea este: "Nici nu vă dați seama cât de aproape suntem de voi!"

Conținutul site-ului nu a putut fi accesat cât timp pagina principală a afișat această compoziție.

Reprezentanții Jerusalem Post au confirmat că sunt la curent cu atacul informatic și că lucrează pentru a rezolva problema.

Aplicația de mobil a publicației nu părea să fie afectată de incident.

Luni după-amiază, versiunea web a Jerusalem Post  și-a reluat funcționalitatea normală.

Fostul șef al spionilor militari din Israel confirmă implicarea statului evreu în asasinarea generalului Soleimani

Generalul Quasem Soleimani a fost asasinat pe aeroportul internațional din Bagdad vineri, 3 ianuarie 2020, printr-o lovitură cu dronă executată la ordinul președintelui de atunci al SUA, Donald Trump.

Unul dintre cei mai puternici oameni din Iran până la moartea sa, Soleimani a fost comandantul Forței Quds a Gărzilor Revoluționare, o unitate de elită însărcinată cu operațiunile militare derulate peste granițe de regimul de la Teheran.

Văzut în timpul vieții drept un "martir viu" al Revoluției Islamice în Iran, Soleimani a fost planificatorul acțiunilor militare iraniene în Irak și Siria și a fost făcut de SUA responsabil pentru moartea a sute de soldați americani și ai coaliției conduse de Statele Unite.

Tamir Heyman, fost șef al spionajului militar israelian, a confirmat în premieră, într-un interviu publicat în decembrie anul trecut, implicarea statului evreu în uciderea generalului iranian.

Presa internațională a speculat anterior că israelienii aveau acces la numerele de telefon folosite de generalul iranian și au comunicat americanilor informațiile.

×
Subiecte în articol: Quasem Soleimani Jerusalem Post
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close