Antena 3 CNN International News Omicron pare să se transmită mai repede decât varianta Delta. Avertismentul unui epidemiolog din Africa de Sud

Omicron pare să se transmită mai repede decât varianta Delta. Avertismentul unui epidemiolog din Africa de Sud

Salim Abdool Karim, epidemiolog și fost șef al Comitetului consultativ ministerial pentru Covid-19 din Africa de Sud, a declarat că există date conform cărora Omicron pare să se transmită mai redepe decât varianta Delta.

Omicron pare să se transmită mai repede decât varianta Delta. Avertismentul unui epidemiolog din Africa de Sud
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    29 Noi 2021   •   16:51

Medicul a mai spus că va dura câteva săptămâni până vom avea informații exacte cu privire la noua tulpină a COVID-19. Cu toate acestea, specialistul a subliniat că analizele de până acum au dezvăluit câteva caracteristici importante ale Omicron.

Întrebat dacă această nouă tulpină este mai transmisibilă, mai agresivă si dacă există șansa ca vaccinurile să nu o afecteze, Salim Abdool Karim a explicat că în prezent se știu cu certitudine foarte puține lucruri.

„Realitatea este că știm de existența acestui virus doar de puțin mai mult de o săptămână, așa că nu avem exact datele necesare pentru a răspunde definitiv la aceste întrebări.”

Deși se știu puține despre noua variantă și studiile sunt în curs de desfășurare, el a spus că există câteva lucruri pe care le putem extrapola și la ce să ne așteptăm.

"Pus foarte simplu... Omicron, are mutații care sunt comune celorlalte patru variante anterioare de îngrijorare. Deci are mutații care sunt similare cu varianta Delta. Așa că ne așteptăm să se transmită mai repede", a spus el pentru CNN.

"Și pe baza a ceea ce am văzut cu suprapunerea variantei Beta, vedem unele dovezi ale rezistenței în fața vaccinului. Probabil că va exista o rezistență parțială. Și la asta ne așteptăm", a adăugat Karim.

„Datele pentru a confirma exact acele puncte pe care le-am subliniat probabil vor întârzia să apară încă două sau trei săptămâni”. Simptomele acestei variante la pacienți sunt, de asemenea, mai greu de identificat, a spus el.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close