Antena 3 CNN International News Planul lui Putin în Ucraina după data de 9 mai, dezvăluit de SUA

Planul lui Putin în Ucraina după data de 9 mai, dezvăluit de SUA

Presa și mediile politice internaționale au speculat intens asupra intenției conducătorilor militari ruși de a-i oferi lui Vladimir Putin o victorie, dacă nu strategică, măcar simbolică, până la data de 9 mai, la care Moscova sărbătorește "Ziua Victoriei" împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Planul lui Putin în Ucraina după data de 9 mai, dezvăluit de SUA
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2022   •   23:19

După această dată, Rusia va forța anexarea teritoriilor pe care deja le controlează în Ucraina.

SUA dispun de informații foarte credibile, provenind de la serviciile de specialitate, conform cărora Rusia va încerca să anexeze regiunile ocupate de separatiști în Donețk și Lugansk până la jumătatea lunii mai.

Există planuri de a crea o așa-numită "republică populară" în Herson, oraș ocupat de ruși și care va fi, de asemenea, anexat, a declarat Michael Carpenter, ambasadorul SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa.

"Rapoartele arată că Rusia intenționează să organizeze referendumuri de aderare la jumătatea lunii mai și că Moscova are în vedere un plan similar pentru Herson", a precizat Carpenter.

El a adăugat că Rusia răpește oficiali locali în orașele pe care le controlează în Ucraina, în estul și sudul țării.

Cei răpiți sunt înlocuiți de persoane loiale Moscovei.

"De asemenea, dispar directori de școli, jurnaliști, activiști locali, oficiali municipali", a continuat ambasadorul.

Potrivit acestuia, sunt relatări care spun că forțele ruse au tăiat accesul la internet și serviciile de telefonie mobilă în aceste regiuni, pentru a întrerupe fluxul de informații de încredere.

Referendumurile organizate în aceste localități ar urma să le aducă lui Putin și Rusiei o "spoială de legitimitate democratică și electorală", a concluzionat diplomatul american.

Foto: Patrulă a Gărzii Naționale ruse în Herson, aprilie 2022
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close