Antena 3 CNN International News Rusia confirmă că bombardează cu scopul de a lăsa Ucraina fără curent electric

Rusia confirmă că bombardează cu scopul de a lăsa Ucraina fără curent electric

Infrastructuri energetice din vestul Ucrainei au fost atacate marți de Rusia în noi bombardamente, după tirurile masive cu rachete din ziua precedentă

Rusia confirmă că bombardează cu scopul de a lăsa Ucraina fără curent electric
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2022   •   15:43

''Au fost trei explozii asupra a două elemente de infrastructură din regiune'', a declarat guvernatorul regiunii Liov, Maksim Koziţki, citat de presa internațională.

La rândul său, primarul orașului Liov, Andrei Sadovi, a anunțat că ''o lovitură cu rachetă asupra unei infrastructuri critice" a lăsat fără electricitate 30% din oraș.

Primarul le-a cerut localnicilor să-și facă provizii de apă și a estimat că întreruperea alimentării s-ar putea întinde în toată localitatea.

După atacul masiv de luni, capitala ucraineană nu a mai fost bombardată marți, dar sirenele de raid aerian au fost auzite toată dimineața.

Întreruperi de curent regulate la Kiev, după bombardamentele de luni

Compania de electricitate care deservește Kievul a anunțat că încă de marți vor avea loc întreruperi regulate ale furnizării energiei electrice, din cauza pierderii de putere a instalațiilor, în urma bombardamentelor de luni.

Penele de curent vor afecta succesiv diferite cartiere și nu ar trebui să depășească patru ore consecutive, conform sursei menționate.

Între timp, Ministerul rus al Apărării a anunțat, marți, că au fost efectuate noi lovituri ''masive'' asupra unor ținte militare și infrastructuri energetice în Ucraina.

''Astăzi, forțele armate ruse au continuat să efectueze lovituri masive cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune, lansate de la baze terestre sau maritime, asupra unor ținte militare şi instalații electrice ale Ucrainei'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

La fel ca și în cazul atacurilor de luni, oficialul rus a susținut că toate obiectivele vizate au fost atinse.

Foto: clădire rezidențială distrusă la Zaporojie după bombardamentele rusești din 10 octombrie

×
Subiecte în articol: curent electric Liov Kiev Igor Konașenkov
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close