Antena 3 CNN International News Sportiva belarusă Kristina Ţimanuskaia a părăsit Tokyo cu destinaţia Viena

Sportiva belarusă Kristina Ţimanuskaia a părăsit Tokyo cu destinaţia Viena

Kristina Ţimanuskaia, sprinterul din Belarus care a refuzat să se mai întoarcă acasă după ce nu a mai fost lăsată să concureze la 200 de metri, a urcat în dimineața zilei de miercuri într-o cursă Austrian Airlines, cu destinația Viena.

Sportiva belarusă Kristina Ţimanuskaia a părăsit Tokyo cu destinaţia Viena
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    04 Aug 2021   •   09:07

Sportiva în vârstă de 24 de ani trebuia să concureze la proba de atletism de 200 de metri feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar, în schimb, spune ea, oficialii echipei au încercat să o trimită cu forța înapoi în Belarus, împotriva dorințelor ei, după ce a criticat staff-ul tehnic.

Kristina Ţimanuskaia trebuia să ajungă la Varșovia, unde Polonia i-a oferit o viză umanitară, dar destinația i-a fost schimbată în ultima clipă din motive de securitate.

Deocamdată nu este clar dacă va merge din Austria, în Polonia, sau dacă va rămâne în această țară.

Ţimanuskaia criticase cu câteva zile înainte Federația de Atletism din Belarus, susținând că a fost obligată să participe la ștafeta 4×400 de metri, când trebuia să alegere inițial 100 și 200 de metri, fiindcă alte două sportive belaruse nu reușiră să îndeplinească numărului suficient de controale antidoping.

Într-o postare pe Instagram, Kristina Ţimanuskaia a spus că oficialii echipei au determinat-o să-și facă bagajele, după ce a fost exclusă din echipa olimpică.

Sportiva a fost dusă duminică la aeroportul Haneda, dar a refuzat să urce în zborul spre Belarus, spunând că se teme pentru siguranța ei fiind convinsă că va fi închisă odată ajunsă în țara sa natală.

 Ea a mai spus că antrenorii ei nu i-au spus cine a luat decizia de a o trimite acasă.

„Eram pregătită pentru Jocuri, în special pentru cei 200 de metri. Mi-au luat visul de a juca la Jocurile Olimpice. Mi-au luat această șansă”, a spus ea.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close