Antena 3 CNN International News SUA trimit rachete Patriot în Polonia pentru a combate orice amenințări la adresa aliaților

SUA trimit rachete Patriot în Polonia pentru a combate orice amenințări la adresa aliaților

Statele Unite ale Americii trimit două baterii de rachete Patriot în Polonia. Mișcarea este o ”desfășurare defensivă” pentru a contracara orice potențială amenințare la adresa aliaților SUA și NATO în timpul războiului din Ucraina.

SUA trimit rachete Patriot în Polonia pentru a combate orice amenințări la adresa aliaților
Sursa foto: Getty Images/ USAF
de Cerasela Stafie    |    09 Mar 2022   •   08:30

Rachetele Patriot sunt sisteme de apărare aeriană. Acestea sunt concepute pentru a contracara și distruge rachetele balistice cu rază scurtă de acțiune, avioanele avansate și rachetele de croazieră.

”La îndrumarea Secretarului Apărării și la invitația aliaților noștri polonezi, generalul Wolters, Comandantul Comandamentului European al SUA, a îndrumat Armatei SUA în Europa și Africa să repoziționeze două Baterii Patriot în Polonia”, a declarat căpitanul Adam Miller, purtătorul de cuvânt al Comandamentului European al SUA.

”Aceasta este o măsură prudentă de protecție a forței care susține angajamentul nostru față de articolul cinci și nu va sprijini în niciun fel nicio operațiune ofensivă”, a adăugat acesta, referindu-se la principiul că un atac asupra unui membru al NATO este un atac asupra tuturor membrilor.

”Fiecare pas pe care îl facem este menit să descurajeze agresiunea și să ne liniștească aliații,” a precizat Adam Miller.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close