Antena 3 CNN International News Pentagon Leaks: Nici dacă Ucraina obține "câștiguri semnificative" nu va fi pace | Războiul pornit de Rusia continuă în 2024

Pentagon Leaks: Nici dacă Ucraina obține "câștiguri semnificative" nu va fi pace | Războiul pornit de Rusia continuă în 2024

Războiul Rusiei în Ucraina ar urma să continue în 2024 iar părțile în conflict vor continua să refuze negocierile de pace, în contextul în care niciuna dintre ele nu a obținut o victorie decisivă pe câmpul de luptă.

Pentagon Leaks: Nici dacă Ucraina obține "câștiguri semnificative" nu va fi pace | Războiul pornit de Rusia continuă în 2024
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    13 Apr 2023   •   12:52

Evaluarea aparține serviciilor de informații americane, apare în documentele "scurse" de la Departamentul american al Apărării și a fost obținută de Washington Post.

Sursa citată menționează că documentul are nivel foarte înalt de confidențialitate.

Acest document ia în calcul și cazul, considerat foarte puțin probabil, în care Ucraina ar recâștiga o parte "semnificativă" din teritoriile ocupate de ruși și ar provoca trupelor Moscovei "pierderi nesustenabile".

Chiar și în urma unei astfel de evoluții, eventualele câștiguri ale Kievului nu ar duce la negocieri de pace, se spune în evaluarea serviciilor americane.

Citește și: The Washington Post: A fost descoperit omul din spatele scurgerii masive de documente secrete ale Pentagonului 

"Negocierile pentru a pune capăt conflictului sunt puțin probabile în cursul anului 2023 în toate scenariile luate în considerare", concluzionează documentul menționat de Wahsington Post.

Serviciile de informații ale SUA mai prognozează că anul 2023 se va încheia doar cu câștiguri teritoriale "marginale" pentru ambele părți, din cauza "insuficienței trupelor și a proviziilor".

Documentul obținut de Washington Post provine parte dintr-o scurgere mai amplă de dosare clasificate ale armatei americane și ale serviciilor de informații din SUA care a apărut pentru prima dată pe un server Discord frecventat de pasionații de jocuri pe calculator de inspirație militară.

În urma scurgerii de informații, Pentagonul a lansat o anchetă.

Pentagon Leaks: Peste 350.000 de morți în urma războiului Rusiei în Ucraina

Între alte informații, documentele secrete arată că numărul total al morților în război, de ambele părți, a ajuns la 354.000.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a vorbit, miercuri, despre scurgerile de informații în timpul unei vizite în Spania și a spus că există un "amestec" de date adevărate și false în materialele distribuite online.

Oficialul ucrainean a susținut că "informațiile reale" sunt deja depășite, ca urmare a situației fluide de pe front.

Anterior, Washington Post a relatat că scurgerea de informații a fost unul dintre factorii care au încetinit viitoarea contraofensivă a Ucrainei, având în vedere că documentele conțin detalii despre forțele Kievului.

Foto: Tanc T-72 al armatei ucrainene în timpul instrucției pentru contraofensivă, 5 aprilie 2023

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close