Antena 3 CNN International News Ce spune armata rusă, după cinci zile de război în care ucrainenii și-au apărat cu succes capitala

Ce spune armata rusă, după cinci zile de război în care ucrainenii și-au apărat cu succes capitala

Ministerul rus al Apărării a prezentat, luni, un bilanț în care prezintă rezultatele invaziei declanșate acum cinci zile în Ucraina.

Ce spune armata rusă, după cinci zile de război în care ucrainenii și-au apărat cu succes capitala
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Feb 2022   •   21:42

Astfel, armata rusă ar fi lovit 1.146 de ținte militare ucrainene, a spus general-maiorul Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului rus.

"Prin ținte s-au aflat 31 de posturi de comandă și centre de comunicații, 81 de sisteme de rachete S-300, Buk M-1 și Osa precum și 75 de stații radar. Din punct de vedere operațional, aviația tactică a forțelor aeriene ruse a lovit șase coloane de vehicule blindate ale forțelor ucrainene", a indicat Konașenkov.

"În plus, au fost distruse 311 tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 42 de avioane și elicoptere (inclusiv la sol), 51 de sisteme lansatoare multiple de rachete, 147 de piese de artilerie și mortiere și 263 de unități de vehicule militare speciale", a adăugat oficialul militar rus.

El a mai susținut că trupele ruse au avansat inclusiv în regiunile separatiste din est și că în ultimele 24 de ore ar fi depus armele 110 soldați ucraineni.

CNN, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al ministerului rus, arată că nu a putut verifica declarația acestuia și că armata rusă a mai făcut în trecut declarații false referitoare la operațiunile sale militare.

×
Subiecte în articol: Igor Konașenkov Ucraina Rusia
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close