Antena 3 CNN Life Aveți mușcate în casă? Efectele nebănuite pe care aceste flori le au asupra organismului uman. Ce au descoperit cercectătorii

Aveți mușcate în casă? Efectele nebănuite pe care aceste flori le au asupra organismului uman. Ce au descoperit cercectătorii

Frumoasele mușcate sunt printre cele mai populare flori de casă la români. Se întrețin ușor și ne fac zilele mai colorate. Până acum nu s-a știut decât despre uzul estetic al acestora, însă cercetătorii au făcut o descoperire incredibilă.

Aveți mușcate în casă? Efectele nebănuite pe care aceste flori le au asupra organismului uman. Ce au descoperit cercectătorii
Sursa foto: Antena 3
de Anca Andrei    |    03 Aug 2020   •   19:20

Mușcatele roșii au și proprietăți terapeutice, având chiar și un efect de sedativ natural. Aceste flori conţin anumite substanțe, numite flavonoide, care au rol în prevenirea şi tratamentul cancerului, datorită proprietăţilor antioxidante puternice.

Cercetătorii susțin că mușcatele ajută și la funcționare optimă a metabolismului și împiedică dezvoltarea tumorilor. În medicina tradiţională se foloseau frunzele acestor flori ca și remediu în cazuri de diaree, abcese sau cangrene ale plămânilor, dar şi contra durerilor sau reumatismelor.

Terapie anti-stres cu mușcate roșii

În numeroase studii, cercetătorii au demonstrat că toate părţile muşcatei au un rol, având inclusiv proprietăţi terapeutice. Frunzele, florile şi rădăcinile au un conţinut bogat de amidon, acizi graşi, săruri, taninuri, vitamina C, saponine, ulei eteric, alcaloizi şi flavonoide.
 
Mușcatele emană anumite substanţe active care distrug stafilococii şi streptococii din mediul înconjurător. Sunt un bun calmant, un sedativ natural, combat cu succes stresul.

Mușcata roșie este benefică persoanelor care suferă de neurastenie şi insomnie. De exemplu, în apropiere de capitala Rusiei, la Sanatoriul de boli nervoase din Novomoskovsk, există secţii speciale care folosesc terapia cu muşcate.

"Geranium-terapia este utilizată în Rusia încă din anii '80 şi constă într-o metodă simplă: cei care suferă de tulburări psihice uşoare, de stres, anxietate, angoasă, se aşează o dată pe zi, timp de 30 de minute, în faţa ghiveciului şi inspiră puternic mirosul emanat de frunze şi flori. O terapie de acest tip este un adjuvant în schema de tratament medicamentos, însă efectele ei deosebite au surprins chiar şi personalul medical", a explicat Gleb Maiakov, medic psihiatru în cadrul sanatoriului.”

×
Subiecte în articol: mușcate efecte flori terapie muscate rosii
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close