Antena 3 Life Culinar Cum te poți îmbolnăvi de la șorici

Cum te poți îmbolnăvi de la șorici

26 Dec 2019   •   19:50
Cum te poți îmbolnăvi de la șorici

Toți ne vom bucura de delicioasele preparate cu carne de porc care sunt pe masa de Crăciun, fie că este vorba de cârnați, sarmale, tobă sau alte bunătăți, scrie ziarulring.ro.

Totuși mulți uităm de riscul la care ne supunem atunci când consumăm acest tip de carne din surse neautorizate. Una dintre cele mai cunoscute boli apărute ca urmare a consumului de carne de porc este trichineloza, cauzată de viermele Trichinella spiralis (se mai poate întâlni și în carnea de mistreț sau urs). Pentru a scăpa de orice larvă care s-ar putea ascunde în carnea de porc, prepar-o la temperaturi de cel puțin 70 de grade Celsius.

De asemenea, carnea mai poate fi contaminată și cu bacterii din specia Salmonella, E.coli, Listeria monocytogenes sau stafilococul auriu, ce pot avea consecințe grave asupra sănătății noastre. Se pare că și modul în care este tăiat porcul poate influența dezvoltarea acestor bacterii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close