Antena 3 CNN Life Culinar Jamila și Laura Laurențiu continuă procesul inițiat pentru rețeta "eclerului la tavă". Când va fi stabilită sentința definitivă

Jamila și Laura Laurențiu continuă procesul inițiat pentru rețeta "eclerului la tavă". Când va fi stabilită sentința definitivă

Jamila și Laura Laurențiu, două gospodine de succes, continuă să se judece pentru obținerea dreptului de autor, în cazul faimoasei rețete de ecler la tavă.

Jamila și Laura Laurențiu continuă procesul inițiat pentru rețeta "eclerului la tavă". Când va fi stabilită sentința definitivă
Sursa foto: Colaj Facebook | YouTube
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2023   •   22:28

Conflictul dintre cele două bucătărese a început în 2019, când Jamila a depus plângere împotriva Laurei Laurențiu, după ce aceasta i-a raportat clipul care conținea rețeta de ecler la tavă.

Laura Laurențiu a făcut acest gest pentru că a considerat că Jamila a copiat rețeta de la ea.

În urma raportării clipului, rețeta a fost eliminată de pe platformă.

În schimb, Jamila i-a cerut daune bucătăresei pentru abuz de drept intelectual, dar a pierdut procesul.

După apelul inițiat de Jamila, cazul a fost analizat de judecători pe 18 ianuarie, sentința definitivă urmând să fie stabilită pe 2 februarie.

Citește și: Două gospodine cunoscute, Jamila şi Laura, s-au judecat pentru reţeta de ecler la tavă

Daune morale în valoare de 1.000 de euro

Inițial, Jamila i-a cerut Laurei Laurențiu 1.000 de euro daune morale, deși, după retragerea clipului de pe YouTube, aceasta a mărturisit că a pierdut în jur de 2.000 de euro.

„Solicităm retrimiterea la Tribunalul București pentru a se judeca fondul așa cum trebuie și anume pe abuzul de drept intelectual prin raportarea pârâtei către YouTube și încălcarea dreptului de autor al reclamantei'a spus Dumitru Călinoiu, avocatul Jamilei, potrivit libertatea.ro.

Pe de altă parte, Laura Laurențiu a declarat că raportarea unui clip nu conduce la ștergerea materialului, fiind o decizie care îi aparține platformei în cauză.

„Fapta ilicită nu există. Clienta mea a raportat la YouTube o posibilă încălcare a dreptului de autor, dar eliminarea videoclipului reclamantei a fost decisă de YouTube, nu de clienta mea. Așa că reclamanta ar trebui să se judece cu YouTube', a susținut Claudia Vasii-Kolla, avocatul Laurei Laurențiu.

După ce clipul său a fost eliminat de pe YouTube timp de 17 zile, Jamila a hotărât să-și facă dreptate în instanță.

Deși Jamila a acuzat-o pe Laura că i-a raportat pe nedrept materialul, inițial, judecătorii i-au respins cererea.

Mai mult, Jamila a fost nevoită să-i plătească Laurei Laurențiu cheltuieli de judecată de 5.000 de lei.

×
Subiecte în articol: Jamila Laura Laurenţiu reteta ecler
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close