Antena 3 CNN Life Cum te ingrasa casa ta. Iata nouă factori pentru care mananci haotic acasa la tine

Cum te ingrasa casa ta. Iata nouă factori pentru care mananci haotic acasa la tine

Cum te ingrasa casa ta. Iata nouă factori pentru care mananci haotic acasa la tine
de O.P.    |    06 Oct 2014   •   13:11
Felul in care este organizat casa in care locuiesc poate face diferenta pentru silueta ta. Un mediu “toxic” predispune la ingrasa!

Pe langa locul de munca, acasa petreci cel mai mult timp. Felul in care este organizata casa ta te poate ajuta sa slabesti, sa-ti mentii greutatea sau, dimpotriva, te poate ingrasa. Iata principalii factori din propria ta casa care te predispun la ingrasare!

Rafturile sunt prea pline

Cand ai toate rafturile din debara sau din dulapurile din bucatarie pline de conserve, borcane si alte recipiente pline de mancare, esti expus riscului de a-ti satisface toate poftele atunci cand te cuprind. Vrei niste chipsuri, dai iama la dulap. Ti-e pofta de paine cu unt si gem, scoti gemul din debara. Pentru a scapa de tentatiile de pe rafturi, fa o curatenie temeinica. Daca stii ca nu te poti abtine de la bunatati, atunci scapa de ele, fa-le cadou. Pastreaza doar produsele sanatoase!

Fructele sunt in frigider

Daca ai produsele alimentare nesanatoase la vedere si pe cele sanatoase ascunse, este firesc ca tentatia de a manca niste briose de pe masa sa fie mai mare decat a consuma un mar ascuns in sertarul de jos al frigiderului. Tot ceea ce este sanatos si ce nu se strica repede pastreaza mereu la vedere. Astfel, mai degraba vei manca o fructa decat paine cu Nutella, daca aceasta din urma nu este la vedere.

Temperatura este vesnic potrivita

Faptul ca in masina in care circuli este o temperatura mereu potrivita, la locul de munca la fel si acasa la fel te poate predispune la ingrasare. De ce? Pentru ca organismul tau nu mai depune niciun efort suplimentar pentru a mentine temperatura. Cand este frig, corpul tau consuma energie pentru a se incalzi, iar cand este mai cald, depune efort pentru a te raci. Pentru a evita o temperatura de confort, este indicat ca in casa sa sa fie cu cateva grade mai putin decat temperatura potrivita tie. In felul acesta, iti activezi celulele adipoase brune care-ti accelereaza metabolismul si te ajuta sa arzi mai multe calorii.


Continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: alimentatie
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close