Antena 3 CNN Life Familie 10 mituri false despre contraceptie

10 mituri false despre contraceptie

10 mituri false despre contraceptie
11 Oct 2012   •   21:19

Sunt cateva metode de contraceptie care dau rezultate bune. Exista insa si informatii eronate despre  contraceptie si exista unele metode ca pur si simplu nu functioneaza.

Iata cateva dintre cele mai comune mituri despre contraceptie:

 

1. Alaptez, asa ca nu pot ramane insarcinata Desi alaptarea are tendinta de a amana ovulatia, nu exista nici o garantie ca nu poti ramane insarcinata. Ovulatia poate avea loc chiar si atunci cand femeia alapteaza. Cel mai bine este ca mama sa se protejeze pentru a evita o sarcina nedorita.

 

 

2. Daca femeia nu are orgasm atunci nu va ramane insarcinata Sarcina apare atunci cand spermatozoizii fertilizeaza ovulul. Prin urmare, nu este necesar ca femeia sa aiba orgasm pentru a ramane gravida. Femeia apta din punct de vedere fizic pentru a avea copii elimina un ovul in fiecare luna, ca parte a ciclului menstrual (numit ovulatie). Ovulatia nu este influentata de sex sau de orgasm.

 

 

 

3. Nu voi ramane insarcinata daca fac un dus dupa partida de amor Dusul nu este o metoda eficace de contraceptie. Dupa ejaculare, lichidul seminal intra in colul uterin de unde nu poate fi eliminat de niciun dus.

 

 

4. Nu am nevoie de pastile contraceptionale pentru ca facem sex doar in perioada “sigura”. O femeie este fertila doar o zi dintr-o luna Mitul de mai sus apare doar dintr-o neintelegere a ciclului menstrual. Sunt 4 hormoni importanti implicati in ovulatie: hormonul de stimulare foliculara (FSH), hormonul luteinizant (LH), estrogen si poliestrogen. Echilibrul delicat dintre acestia reguleaza ovulatia, iar cand ovulul nu este fertilizat apare menstruatia. Ciclul unei femei este, mai mult sau mai putin regulat de cele mai multe ori, insa echilibrul poate fi afectat de diferiti factori precum vasta, greutatea, stresul, medicamentatia etc. Tocmai de aceea este greu de prezis cand exista o perioada “sigura”.

 

 

5. Nu voi ramane insarcinata daca facem sex in picioare sau daca eu sunt deasupra Unele persoane par sa creada ca anumite pozitii ajuta femeia sa elimine lichidul seminal. In realitate, pozitiile din timpul partidelor sexuale n-au nici o influenta asupra fertilizarii. Imediat ce barbatul a avut orgasm, lichidul seminal este depozitat in vagin. Dupa care, prin natura sa, sperma trece in canalul uterin, imediat dupa ejaculare.

 

 

6. Poti folosi invelitori de plastic sau baloane daca nu ai un prezervativ la indemana Invelitorile de plastic si baloanele nu sunt bune pentru a le folosi pe post de prezervative. Nu se fixeaza bine, iar in timpul partidei de amor se pot desprinde cu usurinta. Prezervativele sunt facute special pentru a se potrivi si a oferi protectie si sunt testate pentru o maxima eficacitate.

 

7. Nu pot ramane insarcinata daca partenerul iese inainte de a avea orgasm    

Multa lume crede despre aceasta metoda ca este infailibila insa nu exista prea multe evidente care s-o sustina. Barbatul poate elibera lichid seminal chiar inainte de a ajunge la climax. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca unii barbati nu au puterea sau nu sunt capabili sa iasa inainte de orgasm.

 

 

8. Nu voi ramane insarcinata pentru ca este prima oara cand fac dragoste

O femeie poate ramane insarcinata oricand este la ovulatie, chiar si atunci cand face sex pentru prima oara.

 

 

9. Nu voi ramane insarcinata daca urinez imediat ce am facut sex

Urinatul dupa se nu va opri sperma care a ajuns in uter prin col.

 

 

10. Pilula contraceptiva are efecte din secunda in care ai luat-o

La unele femei este nevoie sa treca printr-un intreg ciclu menstrual pentru ca hormonii din pilula sa functioneze. Unii medici recomanda folosirea si a altei metode (pentru siguranta) in prima luna de cand ai inceput sa iei pastile contraceptive.

 

Citeste zilnic sfaturi si informatii despre sex pe PROBLEMESEX.RO


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close