Antena 3 CNN Life Familie 10 tipuri de iubire cu care te confrunti de-a lungul vietii

10 tipuri de iubire cu care te confrunti de-a lungul vietii

10 tipuri de iubire cu care te confrunti de-a lungul vietii
20 Iul 2014   •   20:18

  Iubirea e ceva ce face placere oricui, indiferent sub ce forma vine si este traita. Si nu poti realiza cu ce fel de iubire te confrunti decat in momentul in care chiar o experimentezi. Si culmea este ca indiferent de ceea ce trezeste in noi – bucurie, durere, lacrimi, dor – o cautam toata viata si nu putem trai fara ea.

Asa ca macar o data in viata te vei confrunta cu cele cateva feluri de iubire pe care noi ti le descriem mai jos.

 

1. Iubirea platonica Este cea mai simpla forma dintre toate celelalte tipuri de iubire. N-are constrangeri si nici implicatii/intentii sexuale. Ea apare la varste foarte fragede, cand inca nu suntem foarte constienti de ceea ce avem intre picioare fiecare dintre noi. Este genul de iubire pe care o incerci in copilarie si chiar in adolescenta, la primele simpatii, atunci cand constientizam pentru prima oara ca ne e dor de o anumita persoana.

 

2. Dragostea la prima vedere si dragostea tip secret Ai simtit vreodata cum “te loveste trenul” cand privirile vi s-au intersectat? Dragostea la prima vedere ti-o amintesti toata viata, e ceva extrem de puternic si cu multi fluturi in stomac. Creaza dependenta maxima. Simti ca nu poti trai fara ea.

Pe de alta parte, mai exista si dragostea tinuta secret, la fel de puternica ca si iubirea la prima vedere, doar ca ti-e imposibil s-o exprimi. Aici intra adesea dragostea fata de un profesor, de exemplu, de care te indragostesti nebuneste, insa ti-e teama sa i-o spui. Si continui sa-l iubesti in secret.

Citeste continuarea aici.


 

 

×
Parteneri
Schimbări majore la facturile de curent! Noi informații utile pentru clienți
x close