4 paşi cum să îţi creşti inteligenţa financiară şi să ai o viaţă stabilă

07 Aug 2014   •   19:57
4 paşi cum să îţi creşti inteligenţa financiară şi să ai o viaţă stabilă
Cresterea IQ-ului financiar ar trebui sa fie preocuparea numarul 1 a oricarei persoane care isi doreste o viata linistita si lipsita de griji. Cat de multi bani castiga lunar/anual o persoana este mai putin important decat suma care ii ramane la finalul perioadei respective, dupa ce si-a satisfacut toate capriciile.
 

Concluzia pe care putem s-o tragem este una extrem de simpla si lipsita de orice echivoc: oricat de multi bani faci lunar poti intotdeauna sa cheltui si mai mult. Iar exemplele sunt usor de observat: nu de putine ori am descoperit persoane pe care le consideram bogate ajungand la fundul sacului la doar cateva luni dupa ce si-au pierdut job-ul bine platit sau au renuntat la sportul care le asigura o suma frumusica.

 

 

Desi au stiut sa faca bani multi, acesti oameni n-au fost niciodata preocupati sa invete si cum sa-i si gestioneze, cu alte cuvinte nu si-au dezvoltat IQ-ul financiar.

 

Inainte de a trece in revista cativa pasi simpli, pe care ii poate face absolut oricine isi doreste cu ardoare stabilitatea financiara, trebuie sa stiti care este secretul numarul 1 al acumularii de avere: lunar sa cheltuiti mai putin decat castigati.

 

Simplu nu-i asa? Si nimic nou, puteti spune. Si totusi, foarte putini oameni reusesc sa faca asta. Insa ca orice skill, si gestionarea banilor se poate invata, iar dupa o vreme totul poate fi floare la ureche. Iata pasii pe care analistii in finante de la thesite.org ni-i recomanda:

 

 
Imprumuturile

Este foarte importnat sa evitati sa cumparati produse pe credit. Daca sumele pe care le veti achita lunar par destul de mici, faceti un calcul si o sa descoperiti ca pe termen lung platiti mult peste pretul pe care l-ati fi dat in cazul in care plateati cash. Este bine stiut ca rata dobanzilor in cazul acestor credite este mult mai mare decat cea pentru un credit obisnuit si nu de putine ori va veti trezi ca nu mai puteti face fata ratelor prea mari. Primul pas care trebuie facut pentru ca bugetul vostru sa se insanatoseasca este sa achitati cat mai repede aceste credite. Trebuie sa scapati de aceste bombe cu ceas inainte de a incepe sa economisiti sau sa investiti pentru ca veti scoate mult mai multi bani din buzunar pentru a achita datoriile decat eventualele dobanzi pe care le-ati primi la economiile voastre.

Citeste continuarea aici.


x close