Era o vreme in care amandoi abia asteptati sa ajungeti in dormitor si sa va dati hainele jos. Acum, acele vremuri sunt de mult apuse. Iar daca suferi de sindromul “Nu am chef in aceasta seara” (libido scazut), specialistii in relatii de cuplu, spun ca nu esti un caz rar. Spre exemplu, numai in SUA peste 40 de milioane de femei se confrunta cu o dorinta sexuala scazuta.

 

Iata 5 dintre cele mai comune si surprinzatoare cauze pentru care libidoul tau a luat-o la vale si cum sa rezolvi situatia:


 

1. Dezordinea din dormitor Cum arata acum dormitorul tau? Este patul nefacut? Hainele stau claie peste gramada, alaturi de carti, reviste si praf? Cercetari recente au descoperit ca exista o legatura intre un dormitor dezordonat si nefericire si depresie. Unii experti insa au mers mai departe sustinand ca harababura din dormitor poate fi cauza lipsei dorintei sexuale. Dupa cum se stie, femeile sunt distrase de alte lucruri care interfereaza cu sexul. Iar dezordinea din dormitor poate creste aceasta distragere a atentiei de la sex. Harababura din dormitor le aminteste de lucrurile pe care nu le-au facut inca. Si atunci cum sa mai aiba chef de amor? Fa ordine si nu lasa nimic sa-ti distraga atentia de la sex.

 

 

2. Supararea Daca nu esti sigura de motivul pentru care nu mai ai chef sa mai faci dragoste, ia in calcul supararea. Potrivit psihologilor aceasta este una dintre cele mai comune cauze de scadere a dorintei sexuale la femei. Urmasele Evei care sunt suparate pe partenerii lor, indiferent ca este vorba despre faptul ca nu le ajuta la treburile casnice sau probleme mai serioase, nu pot intra in starea propice sexului. Supararea le alunga toata dorinta sexuala. Daca te afli in aceasta situatie abordeaza sursa supararii si rezolva, n-o lasa sa-ti distruga relatia.

 

 

3. Perfectiunea Sotul tau vrea sa faceti dragoste insa tu nu ai deloc chef de asa ceva? Pana la urma, cum ai putea avea? In mijlocul patului este o patura nearanjata, abia ti-ai terminat exercitiile si nici n-ai facut inca dus, iar bebelusul se va trezi in jumatate de ora pentru a fi hranit? Suna cunoscut? Insa daca vrei ca totul sa fie perfect, vei fi tot timpul stresata in legatura cu ce ai de facut si tu te vei mai bucura de timpul petrecut alaturi de partener. Tocmai de aceea ofera-ti tie si partenerului o pauza. Stabileste-ti ca obiectiv bucuria de a petrece timp de calitate cu partenerul si nu perfectiunea. De fapt, exact asta asteapta sotul tau de la tine.

 

 

4. Economisirea Este posibil ca recesiunea sa fi intrat in… dormitorul tau? Poti sa-i spui ro-recesiune (romantism + recesiune), daca doresti, insa adevarul este ca temerile financiare pot sa-ti influenteze negativ libidoul. Potrivit unor studii pe aceasta tema stresul si temerile se situeaza in topul cauzelor pentru care oamenii isi pierd dorinta pentru sex. Si daca nu poti scapa de temeri incearca sa gasesti o modalitate de gestionare a lor. In loc sa stai in pat gandindu-te la banii pe care i-ai pierdut in ultima vreme prin scaderea salariului sau daca vei fi capabila sa achiti rata la banca, spune-ti ca te vei ingriji de asta la momentul potrivit. In plus, intimitatea fizica este o modalitate excelenta de a scapa de stres si griji. Asa ca priveste sexul ca pe un soi de terapie.

 

 

5. Traumele nerezolvate Anul trecut ai avut casa jefuita? Recent ai avut un deces in familie? Chiar daca aceste evenimente neplacute au avut loc in trecut ele continua sa te afecteze atat pe tine cat si libidoul tau? Daca nu poti depasi momentul este indicat sa ceri ajutor specializat. Atat tu, cat si cei dragi tie meritati asta.

 
Citeste zilnic sfaturi si informatii despre sex pe PROBLEMESEX.