Una dintre cele mai mari greseli pe care le poate face o femeie este sa creada ca stie totul despre barbati. Si chiar daca nu stiu totul despre barbati, unele dintre ele incep sa faca presupuneri, deductii mai mult sau mai putin logice plecand de la anumite prejudecati. Indiferent cat de multi barbati au o anumita caracteristica in comun, nu se poate generaliza. Pana la urma, fiecare om este unic.

Iata cele mai des intalnite prejudecati pe care femeile le au despre barbati.

 

1. Barbatii nu au intuitia femeilor S-au scris carti, s-au compus cantece, s-au facut filme despre “intuitia feminina”. Totul nu este decat un mit spulberat de oamenii de stiinta. Multi antropologi si sociologi recunosc faptul ca femeile acorda o mai mare atentie detaliilor, au un fin simt al culorilor sau al subtilitatilor, insa asta nu inseamna ca au o intuitie superioara barbatilor. Depinde de la caz la caz.

 

 

2. Femeile vorbesc, barbatii asculta Despre asta se tot vorbeste, inca din cele mai vechi timpuri. Din pacate, sau din fericire, barbatii nu sunt chiar atat de “muti” precum isi inchipuie lumea. Potrivit unui studiu, un grup de femei si unul de barbati au fost rugate sa descrie un set de trei fotografii care le-a fost prezentat. Rezultatul i-a uluit pe toti. Daca femeile au vorbit despre respectivele fotografii in medie 3,17 minute, barbatii au “povestit” 13 minute.

 

 

3. Barbatii se invinovatesc mai mult decat femeile Imaginati-va un barbat care nu a primit marirea de salariu sau promovarea mult dorite. E daramat, dezamagit si incepe sa-si faca mustrari: “Daca as fi facut asta…” sau “Daca n-as fi facut asta…”. Apoi totul trece ca prin minune in cateva zile. Cunoasteti sentimentul? Cu siguranta DA, indiferent daca sunteti barbati sau femei. Cu toate acestea, femeile sunt mai dure cu ele insele si asta pentru ca sunt mai exigente si isi asuma responsabilitatea chiar si atunci cand nu sunt ele de vina.

 

 

4. Barbatii dau explicatii detaliate Daca ne intoarcem la punctul 2 am zice cu totii, DAA, asa e. Ei bine, chiar daca vorbesc mai mult decat femeile, asta nu inseamna neaparat ca spun mai multe. Tot femeile sunt cele care ofera mai multe detalii despre un incident sau despre o zi de munca. Vi se pare contradictoriu, nu? Explicatia ar fi simpla. Barbatii pot da acele detalii, insa prefera sa nu o faca. Ei isi doresc doar sa comunice cat mai eficace. In schimb, femeile au o atat de mare pasiune pentru detalii incat le ofera oricui, chiar daca interlocutorul nu vrea sa le auda.

 

 

5. Barbatii nu simt nevoia atingerilor Gresit din nou. Barbatii au si ei sentimente si vor si ei sa fie atinsi, imbratisati. Ganditi-va cat de des dau mana si se bat prieteneste pe umar. Chiar si cand sunt in compania unei femei, barbatii o ating de patru ori mai mult decat face ea. Cele mai multe atingeri sunt non-sexuale, pentru a nu se transmite mesajul avansurilor sau harturilor sexuale.