7 metode prin care iti poti stimula creierul imediat

03 Mar 2014   •   19:49
7 metode prin care iti poti stimula creierul imediat
Sunt momente in viata fiecaruia cand simti ca pierzi contactul cu realitatea. Creierul nu-ti mai functioneaza la capacitate maxima si te simti pierdut. Exista insa modalitati de a te revigora, de a-ti stimula creierul si de a-l mentine la cote inalte.
 

 

1. Ofera-te voluntar! Este stimulata zona prefrontala a cortextului care analizeaza, planifica si rezolva probleme.

Explicatia: In urma unui studiu s-a constatat ca femeile in varsta care au facut medidatii timp de sase luni cu copii si-au imbunatatit capacitatile cognitive. Activitatea sociala si mentala necesara predarii au accelerat circulatia sangvina in aceasta parte a creierului.

 

 

2. Fa miscare! Este stimulata hipocampusul, zona in care se formeaza amintirile.

Explicatia: Activitatea fizica creste numarul capilarelor din regiunea hipocampusului, ceea ce duce la marirea acesteia. Este suficient sa faci exercitii  fizice timp de o ora, de trei ori pe saptamana.3. Invata ceva nou! Este stimulat sulcusul intraparietal care coordoneaza legatura ochi-mana.

Explicatia: In urma unui studiu efectuat la Universitatea Oxford s-a descoperit ca dupa ce i-au lasat in jungla timp de sase saptamani, persoanele care au participat la studiu au avut o densitate mai mare a materiei albe, pentru ca au fost nevoiti sa invete lucruri noi si sa capete aptitudini de supravietuire. Efectul este acelasi la persoane care invata sa joace tenis, sa cante la chitara etc.


Citeste continuarea aici.

Parteneri
x close