7 sfaturi pentru o memorie bună

13 Sep 2012   •   17:23
 7 sfaturi pentru o memorie bună
Cu toţii avem momente în care uităm unde ne-am pus ochelarii, numele unui prieten sau ne dăm seama la supermarket că am lăsat acasă lista de cumpărături. Aşa că dorim să facem ceva pentru o memorie mai bună. Astfel de scăpări sunt destul de comune mai ales după 40 de ani, dar asta nu înseamnă că nu putem să găsim remedii pentu o memorie mai bună. Mai ales că nu dorim că aceste scăpri de memorie să devină mai dese, pe măsură ce trec anii. Potrivit cercetătorilor, dacă ne menţinem creierul sănătos cu dieta potrivită şi cu exerciţii care să ne stimuleze funcţiile cognitive vom avea o memorie bună şi un creier puternic.

 Iată 7 sfaturi care te pot ajuta să ai o memorie excelentă: Mănâncă peşte o dată pe săptămână pentru o memorie de elefant

Potrivit mai multor studii de specialitate, oamenii care au în meniul săptămânal peşte reduc cu 60% riscul de a dezvolta Alzheimer. DHA, un tip de omega 3, este motivul acestui rezultat . El se găseşte în cantităţi mari în creier şi în peştii de apă rece, precum somonul şi codul. În plus, cercetări recente realizate de către Centrul Medical Chicago, o masă săptămânală pe bază de fructe de mare poate încetini declinul cognitiv cu 10% pe an.

Citeşte continuarea pe Sfatulparitilor.ro

 


x close