8 factori care scad fertilitatea la bărbaţi

10 Mar 2014   •   16:42
8 factori care scad fertilitatea la bărbaţi
Un regim alimentar nepotrivit nu are repercusiuni numai asupra starii de sanatate ci si asupra capacitatii de procreere. Datele statistice releva faptul ca unu din trei cupluri are probleme de conceptie. Aproximativ 35-40% din cauza femeilor, intre 30-35% din cauza barbatilor, restul de 25 de procente din cazurile de infertilitate masculina ramanand fara o explicatie stiintifica. Iata cei mai nocivi factori care afecteaza calitatea spermei.
 

 

1. Alcoolul O bere din cand in cand nu reprezinta o amenintare. Insa prea mult alcool strica. Pe langa faptul ca, de obicei, bautorii nu au un regim alimentar foarte bun, alcoolul este pur si simplu ca o otrava pentru spermatozoizi. Nu numai ca va scadea dramatic numarul lor, dar le va distruge si mobilitatea.

 

 

2. Cola
Potrivit unui studiu danez, barbatii care obisnuiesc sa bea un litru de cola in fiecare zi produc cu 30% mai putina sperma decat cei carora nu le place aceasta bautura. O singura hiba a avut aceasta cercetare. Majoritatea barbatilor participanti la test aveau si o dieta nesanatoasa si nu s-a putut stabili cu exactitate daca e doar cola de vina sau o contributie importanta are si stilul de viata necorespunzator.


Citeste continuarea aici.

Parteneri
x close