Antena 3 CNN Life Familie 8 stimulente neasteptate pentru cresterea nivelului de sanatate

8 stimulente neasteptate pentru cresterea nivelului de sanatate

8 stimulente neasteptate pentru cresterea nivelului de sanatate
19 Mar 2014   •   16:30

Sanatatea nu se obtine numai alergand cu orele pe banda de la sala de sport sau sa iei tratamente naturiste de detoxificare a colonului ori sa mananci diete pe baza de salate si supe de varza.

Sigur cunosti indemnurile de a fi sanatos: fa miscare zilnic, mananca sanatos, nu fuma, nu bea, etc, etc. Dar stiai de exemplu faptul ca dansul iti poate imbunatati memoria sau ca a ramane pozitiv adauga ani pretiosi vietii tale? Iata topul celor mai eficiente si simple tehnici prin care iti poti controla singur zi de zi sanatatea si starea de spirit ca sa le ai cat mai bune mereu, conform specialistilor de la thesite.org.

 

1. Calmeaza-ti nervii… cu puterea unui animalut Esti extenuat? Anxietatea a luat controlul vietii tale? O portie de respiratie adanca sau un ceai de musetel iti va prinde bine. Dar la fel si un animal de companie. Indiferent daca pet-ul tau este o tarantula, un hamster, un catel sau o pisica, studiile dovedesc fara indoiala ca acesti mici prieteni contribuie la calmarea nervilor stapanilor si stimuleaza sanatatea cordului. Specialistii afirma faptul ca un animal reduce sentimentul de singuratate si ajuta si la recuperarea dupa o boala. Iar simpla actiune de a mangaia sau peria un caine sau o pisica, ori de a privi pestii care se misca in acvariu stimuleaza endorfina, hormonul natural responsabil cu starea de bine si reduce nivelul de stres al hormonului cortizol.
 

Citeste continuarea aici.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close